Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fener'e saldırı, Türkiye'ye saldırıdır!..

Dehşet içinde dondum kaldım, ekranda görüntüleri izlerken.. Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüsün içi savaş alanına dönmüştü. Rize maçından sonra Trabzon Havaalanı'na gitmek üzere yola çıkan kafile otobüsünün önü iki kez taşlı teröristler tarafından kesilmiş ve tüm camlar kırılmış, şöför yaralanmıştı. Saldırılar devam ettiği için, yolun kalan kısmında, pencere boşlukları polis kalkanları ile perdelenmişti.
Türk kamuoyunun, yetkililerin ve sorumluların bu olayı değerlendirmede çok hafif kaldıklarını düşünüyorum.
Başlıkta yazdığım cümle aynen yorumumdur. Fener'e saldırı, Türkiye'ye saldırıdır ve ne yazık ki, kimse, gerçeğin bu olduğunun farkında değildir.
Hayır, "Fenerbahçe Türkiye demektir" falan gibisinden bir popülizm yapma niyetinde değilim. Ben başka şey söylüyorum.
Fenerbahçe bu ülkenin en değerli kurumlarından biridir. Şimdi bu kuruma, durup dururken saldırmak, aslında Türkiye'nin hele şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu, "Huzur ve güven duyusu"na saldırıdır. Fenerbahçe'ye bu yersiz, anlamsız ve gereksiz saldırı, ülkeyi bozar ve sarsar.
Ben olayın basit bir sportif holiganizmin ötesinde olduğunu düşünüyorum.
Sezon başı. Fener yepyeni bir kadro kurmuş.. Ve de memleketine gelmiş. Gider merakla izlersin. Bütün Türkiye Rüya Takımı'nı izlemedi mi?.. Hem de Amerika'yı protesto için yığınla sebeb varken.. Spor bir başka olaydır çünkü..
Hadi izlemedin.. Yolda pusular kurmak neden?..
Daha sezonun başı.. Fener Rize'den puan almış da ne olmuş.. Rize küme mi düşmüş, zora mı girmiş.. Fener Rize'de çok çirkin bir maç oynamış da sinirlendirmiş mi halkı?.. Hakem Fener'i tutup da Rize'yi ni ezmiş?.. Fenerli futbolcu ve yöneticiler halkı fena halde tahrik eden bir eylem, ya da söylemde mi bulunmuşlar?.. Hayır.. Olayın sportif hiçbir sebebi yok..
O zaman?.. İşte bu "O zaman"dan sonrasını düşünürseniz asıl, dehşete düşersiniz.. Daha sezonun başında bu kin, bu öfke, bu nefret ve bu pusu, ülkeyi sarsmalı idi.. İçişleri Bakanı göz yumdu. Spor Bakanı göz yumdu. Valiler, emniyet müdürleri hiç ortaya çıkmadılar.. Federasyondan beklediğim tepki gelmedi. Medya iki günde unuttu.. Dün bir, bugün iki..
Fener otobüsüne pusu.. İstanbulspor Hocası'nın suratına atılan taşla yaralanması.. Ve biz stadlardan polisi çekip, güvenliği bu çılgınlığı, teşvik ve tahrik eden ve de bizzat besleyen kulüplere bırakmaya hazırlanıyoruz.
Türk futbolunda bir Meclis Araştırması gereğine hâlâ inanıyorum..
Bu holiganlık ötesinde vatan hainlerini besleyen kaynağın kurutulması için, işe Meclis'in el koyması şart.. Çünkü valiler ve emniyet müdürlerinin gücü, akrep yuvasına çomak sokmağa yetmiyor.. Biliyor, ama üzerine gidemiyorlar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA