Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT'nin görevi ve Demiröz!..

Beni en çok yanıltan isimlerden biri Şenol Demiröz.. TRT Genel Müdürü..
Vatan'da Devrim Sevimay'ın "Hıncal Uluç'un size yönelik bir eleştirisi var. 'TRT'nin işi mi Fener, Galatasaray, Beşiktaş programı yapmak' diyor" sözlerini yanıtlarken "İşi tabii.. TRT seyredilmesin diye mi program yapacak.. TRT'nin halkın genel ilgilerine yanıt vermesi gerekir" diyor..
Demekle de kalmıyor, TRT'nin spor adına futbol, o bile değil, Fener-Beşiktaş, Galatasaray programı yapmasını eleştirenleri ahlaksızlıkla itham ediyor. "Futbol dünyasına girdik diye bize cephe açıldı" diyor ve başta biz Uluç kardeşleri "Sermaye gurupları, tröstler ve bilmem nelerin tetikçisi olmakla" itham ediyor.
Şenol Demiröz'ün kararnamesi her defasında uzun uzun bekletilip Köşk'ten geri çevirilirken, arkasında duran nerdeyse tek köşe yazarı bendim..
İki gerekçem vardı.
Demiröz TRT'den yetişmiş biriydi. Ben bu kurumu hep içinden gelenlerin yönetmesini istedim.. Dışardan çok başarılı genel müdürlerin de geldiğine şahit olduğum halde. İkincisi, Demiröz'ün İstanbul Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı iken çalışmalarına yakından şahit olmuştum. Alkışa layıktı.
Genel müdürlüğü beklediği süreç içinde birkaç defa bir araya geldik. Uzun konuşmalar yaptık. Demiröz, TRT'nin Anayasa ve özel yasası tarafından verilen görevlerinin bilincindeydi.. Tam da benim kafamdaki yayıncılığı düşünüyordu.. Harika şeyler anlatıyordu.
Desteğimi sonuna dek sürdürdüm. Sonunda engeller aşıldı. Demiröz Genel Müdür oldu ve..
Sonun başlangıcı.. Uzaktan izliyordum. Olabilecek en kötü ekibi kuruyordu. Yanına aldıkları ile bana anlattığı TRT'yi kurması söz konusu değildi.. "Yanlış seçimler" diyordum, içimden..
Hayır.. Meğer doğru seçimlermiş.. Demiröz, bana çok farklı şeyler anlatırken, meğer kafasında, özel TV'lerle sidik yarışına girecek, reyting uğruna en az onlar kadar pespaye yayınlar yapabilecek bir TRT düşlermiş..
Atina Oyunları'na, dört yılda bir yapılan oyunlara sayılı günler kalkmışken konu ile zerre ilgilenmeyen, utanç verici yayınların Türk seyircisi ile alay etmesine aldırmayan Genel Müdür, meğer, pazar gecelerinin o birbirinden rezil reyting yarışı içinde nasıl yer alacağının planlarını yaparmış. Bu pespaye yarış için transferler düşlermiş..
Meğer, Şenol Demiröz'ün sözü başka, özü başka imiş..
Şenol Demiröz'ün Genel Müdür olmasında katkısı çok birisi olduğum için, yanılgımı itiraf etmek, okurumdan özür dilemek, borcum..
Görevim de, TRT'yi yöneten bu korkunç düşünce ile savaşmak..
Şenol Demiröz'e, TRT'nin görevinin ne olduğunu bugünden başlayarak, her fırsatta, her yeri düştükçe anlatacağız..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA