Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Potaya kimi seçmeli

BasketAltı/ Ünal Özüak

Sonunda belli oldu..Basketbol Federasyonu Başkanı seçimi 5 Ocak 2005 de. Vakti kerahat yaklaştıkça Basketbol iktidarının(!) başı Demirel, her ne kadar "İktidarda olana seçime girecek misin demek abestir", "başkanlık benim kaderim" gibilerinden beyanatlar verse de bir hayli telaşlandı. Maaşlı asker yazar/ menajerini çamur kampanyalarına saldı. MHK Başkanı ise TV canlı yayınına bağlanıp ana avrat sövüyor.
Endişe ve paniğe kapılmakta haklı da aslında. Basketbolün bizi ilgilendiren kısmı liglere 12 yıllık icraatı süresinde taban yaptırdı.
TBL (Türkiye Basketbol Ligi) Turgay'ın Berbat Ligi'ne dönüştü maalesef. Ne seyredene keyif veriyor, ne katılan kulüplere bir faydası var, ne de medyada yer alabiliyor. Ligi olmayan basketbolün yaşaması, popülaritesini sürdürmesi olanaksız. Gösteri sporlarının başarısı seyredilmesiyle doğru orantılıdır. Seyredileceksin ki reklam verenin iştahı kabarsın. Gelirin olsun ki kaliten artsın... Birbirini tamamlayan sarmal bir döngü bu.
Bütün olumsuz koşullara rağmen, Demirel oralı bile değil.. Bırakın vaat etmeyi, düzeltmeye ilişkin en ufak bir söylemi yok. " Ben sizin için doğrusu neyse onu yaparım" Ali kıran baş kesen tavrını sürdürüyor. " Kulüpler Birliği'ne gerek yokmuş... Yıllardan beri kulüplerle olumlu ilişki içerisindeymiş zaten. " Olumlu ilişkilerin sonucu ortada. Tek yönlü bir ilişki bu olsa gerek(!)... Naklen yayın gelirlerinden yoksun kulüpler, ekonomik yönden oksijen çadırındalar . Ligin marka değeri kalmadı. Bu gidişle, Dünya Şampiyonası'nın ülkemizde oynanacağı 2010'a kadar, ülkede basketbol kalmayacak. Tarafsız ev sahibi ülke olacağız.
Seçim Genel Kurulu'nu büyük sorumluluk bekliyor. Arıboğan, taşkınlık yapmadan, delegenin ayağına giderek " Güçlü Kulüpler Birliği yeniden yapılanması, yurt geneline yaygın amatör basketbol ve şeffaf yönetim " sözünü verdi. Başka yerde yangın çıkarıp konak soymayı kovalayan tulumbacı tavrı sergilemedi. Sözün özü.. " Profesyonel basketbol, NBA modelinde olduğu gibi, kendi yağıyla kavrularak zirveye yönelirken, devlet desteği amatör basketbole yönlendirilecek" modeliyle geliyor karşınıza.
Bana göre de basketbolün, yirmi yıl geç olsa da, gelmesi gereken nokta, kesin çözüm bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA