Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir dostun içten uyarıları..

Atlamışım. Haşmet uyardı okudum..
Karl Heinz Feldkamp.. Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran, Türk futbolunu iyi tanıyan, yeni gazeteci, dünya çapında hoca, milli takımımızla ilgili müthiş bir yazı kaleme almış.. (18 Aralık 2004, Zaman) "2005'e uyuyarak giriyorlar" diyor başlıkta.. Uyuyanlar kim?.. Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı ve Milli Takım Hocası Ersun Yanal..
Yazı ağır, ama altına imzamı koyacağım kadar gerçek "Herkes okumalı" diye düşünüyor ve bazı bölümlerini kısaltarak, ama özüne dokunmadan naklediyorum.

***
Milli takıma antrenör olduktan sonra giydiği ateşten gömleğin farkında olan Jürgen Klinsmann, Amerika'dan bir kondisyoner ve bir de psikolog getirip, milli takım kafilesine ekledi. Bunlar Alman futbolu için önemli iki yenilik. Klinsmann, "Hedefim 2006'da Almanya'ya final oynatmak. Bunu başaramazsam kendimi başarısız sayarım ve görevi de bırakırım" diyerek cesur bir açıklama yaptı. Milletinin önünde önemli bir söz verdi.
Şu an Türkiye'de milli takım adına olan gelişmelere bakıyorum. Hislerimde yanılmıyorsam, milli takımdan sorumlu olanlar 2005'e uyuyarak girmeye hazırlanıyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ve Türkiye Milli Takım Antrenörü Ersun Yanal, uyuyarak girilecek bir 2005'te gözlerini açtıklarında birden grupta puan durumunun değişeceğini sanıyor. Ukrayna liderlikten inmiş, yerine Türkiye yükselmiş. Bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir rüya.
Bu noktada Levent Bıçakçı ve Ersun Yanal'dan bir ricam var.
Lütfen en kısa zamanda bir basın toplantısıyla neler yapmak istediklerini bizlere anlatsınlar. Türkiye Milli Takımı'nı kaçırmak üzere olduğu 2006 trenine yetiştirebilecekleri bir acil eylem planları var mı? Türkiye gerçekten 2006'ya gelmek istiyor mu? Yoksa 2006 unutuldu, planlar 2008 için mi yapılıyor? Almanya'daki şampiyona gözden çıkarıldı ise biz kendi kendimizi boş yere harap etmeyelim.
Cümlelerim belki biraz sert. Ama Türkiye'yi seven bir insan olarak canım yanıyor. Sesimin yükselmesi ondan. Portekiz'den sonra Almanya'ya gelememenin Türk futboluna vereceği zararı Sayın Bıçakçı ve Yanal sanırım hâlâ fark edemediler! Türk futbolunun ufkunu milli takımın kazanacağı başarılarla açmak zorunda olan bu iki önemli insan, hangi yollarla, hangi hedeflere ulaşmak istediklerini Türk futbolseverlere anlatmak zorunda. Çünkü aldıkları maaş ve oturdukları koltuk onlara bu sorumluluğu yüklüyor.
Türkiye'de futbola yön veren bilge kişiler derhal bir sempozyum yapmalı. Milli takım tartışılmalı.
Futbolda hiçbir şey yapmadan beklemek kadar büyük bir hata yoktur. Yerinde oturmak, kendi görevlerini yapmadan başkalarının hata yapmasını beklemek futbol gibi bir spor dalında hemen cezasını bulur. Türkiye son Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılabilse, hele bir de çeyrek final oynayabilse bunun olumlu havası şu anki politik görüşmelere (AB görüşmelerini kast ediyor) kesinlikle yansıyacaktı. Madem Portekiz olmadı, Türkiye Almanya fırsatını kaçırmasın. Ne yapıp yapıp 2006'ya gelsin.
Federasyon başkanı ve milli takım antrenörü olarak seçilen iki önemli isim Türkiye'yi 2006 Dünya Şampiyonası'na getireceklerine inanıyorlar mı? Cevap "Evet" ise lütfen yapacakları acil eylem planlarını Türk halkına anlatsınlar. Gecikmeden.. Hemen şimdi.

***
Feldkamp'ın bu yazısının üzerinden 20 gün geçti. Ne Bıçakçı'dan, ne Yanal'dan ses yok. Uykuları sürüyor. Çünkü verecek yanıtları yok.. Çünkü planları yok. Nisana kadar maç yok. O zaman uykuya, koltukları korumaya, maaşları almaya devam..
Ne kadar kalsak, ne alsak kârdır diyorlar. Demeseler zaten Saracoğlu hezimetinden sonra birazcık kıpırdarlardı.
Feldkamp "Uyuyorlar" diyor.. Ya medyamız?.. Onlar da ninni söylüyorlar, fısıl fısıl.. Aman uyanmasınlar diye..
Bu medyanın, yarın Almanya'ya da gidemezsek, laf etmeye yüzü olacak mı?.
Yahu Alman'dan utanın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA