Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ayni şeylere gülenler..

Gencay Hanım'la (Gürün) tiyatro seyretmenin keyfi bir başka.. Başkalığı yaratan şey, oyun öncesi, tiyatronun hemen girişindeki Cafe des Arts'da toplanıp yemek yememiz.. Bir sohbet başlıyor, demeyin gitsin.. Sohbet dediysem.. Aslında hepimiz Gencay Hanım'ın ağzından dökülenlere takılıp gidiyoruz..
Geçen gün Shelley'nin dizeleri ile girdi lafa.. İngiliz edebiyatının en büyüklerindendir, Shelley..
"Önce keyiflerimiz ölür" demiş, üstat..
"Sonra umutlarımız Sonra korkularımız.. Ve bunlar ölünce de, biz ölürüz.."
İnsanın yaşamdan zevk alması ölüyor ilk yani.. Umutlar da bitiyor ardından.. En dayanıklısı korkularımız demek..
Keyif almak, zevk almak.. Umut etmek.. Korkmak..
Yaşamın üç temel duyusu bunlar demek..
Keyif.. Umut.. Korku..
Gencay Hanım bana, hem de nasıl yaşadığımı hissettiriyor..
Hayattan zevk alıyorum fena halde.. Umutlarım hep var.. Korkularım da..
Konu değişti.. Lise günlerini anlattı.. Notre Dame de Sion'da okuyor, genç kız.. Mother Consuelo diye bir hocaları var.. İngilizce öğretiyor, Fransız okulunda..
Ama hayatı da öğretiyor. "Nasıl bir erkekle evlenmek istersiniz kızlar" diyor bir gün çocuklara.. "İdeal koca tarifiniz nedir?.." Yakışıklı.. Şöhretli.. Paralı.. Diplomat.. Genç.. Adaleli.. Güzellikleri paylaşabildiğim.. Aklınıza ne gelirse.. Herkes hayalindeki erkeği anlatıyor.. Consuelo Ana onları anne gibi dinliyor ve sonunda öğüdünü veriyor..
"Kızlar, ayni şeylere güldüğünüz erkeklerle evlenin.." Ayni şeylere gülebilmek.. Nerdeyse 15 gün geçti aradan.. Hâlâ Consuelo Ana'nın sözlerini düşünüyorum..
Düşündükçe de, ne kadar haklı olduğunu anlıyorum..
Ayni şeyleri sevmek, ayni şeyleri paylaşmak o kadar önemli değil.. İyi düşünün.. Şart da değil..
Önemli olan ayni şeylere gülmek gerçekten..
Dostlarımı gözden geçirdim.. En iyi dostlarım, niye en iyi dostlarım.. Onları bana, beni onlara en yakın yapan şey ne?..
Gülebilmek.. Ayni şeylere gülebilmek..
Tanıdığım, arkadaşlık ettiğim onlarca kadından, hayatımda uzun kalan dört, bilemedin, beş tanesinin en büyük özelliği ne?..
Ayni şeylere gülebildik onlarla... Gülmek, gülebilmek, hayatın en güçlü yanı.. Mutluluğa ilk adım.. Yaşamı sevmek, gülmekle başlamıyor mu?..
Consuela Ana seni tanımadım, ama sevdim.. Çok sevdim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA