Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Batmanlerin en güzeli..

Bir Tavsiye

ŞİMDİ moda bu herhalde.. 15, 20 yıl önce gösterilmiş filmlerin, başını çekmek.. Star Wars'dan sonra, şimdi de Batman..
16 yıl önce, 1989'da çekilen ilk Batman'i hatırlayanlar bilirler.. Bu filmde Yarasa adam, kendisine Joker adını veren bir yer altı dünyası lideri ile savaşıyordu. Jack Nicholson'un oynadığı kötü adam, cinayet alanlarında içinde Joker olan bir iskambil kağıdı bırakarak polisle alay ediyordu.
Batman Begins/ Batman Başlıyor'un son sahnesinde Gotham Kenti emniyet müdürü, Batman'a "Bu işi bitirdik, ama şimdi başımızda yeni bir bela var.. Bu kartla da imzasını atıyor"
diyerek bir İskambil Jokeri uzatıyor..
"Merak etme hallederiz" diyor, Batman, film biterken..
Devamı 1989'da.. Buyrun bakalım.. Batman bir çizgi roman kahramanı. Super Man'e rakip olarak çıkarılmıştı. Ama onun gibi doğa üstleri olan biri değil. Tam anlamı ile insan.. Ama çok iyi eğitilmiş ve en gelişmiş araçları kullanıyor. Efsanelere meraklı dünya da, onu doğa üstü bir yaratık sanıyor.
Batman filmleri, geniş star kadroları ile iş yapma üzerine kurulmuştu. Filmlerde Batman'ın kendisinden çok, Hollywood'un en ünlülerinin oynadığı kötü adamlar ve güzel kadınlar seyirci topluyordu.
İlk filmde düşman Jack Nicholson'du.. İkincide Dany de Vito .. Üçüncü de Jimmy Carey ve Tommy Lee Jones .. Üçüncü de bugünün Kaliforniya valisi Arnold Schwarzeneger ..
Ya kadınlar.. Kim Bassinger, Jerry Hall, Uma Thurman, Elle Macpherson, Nicole Kidman, Drew Barrymoore, Michelle Pfeiffer .. Zamanın en ünlü yıldızları ve mankenleri yani..
Bu çevrim sırası olarak son, öykü olarak ilk Batman'de de ayni sistem devam ediyor.
Kadro bir yıldız yağmuru..
Oskarlı oyuncular.. Liam Nesson
kötü adam. Michael Caine ünlü kahya Alfred'i oynuyor. Gary Oldham da var..
Kimi görseniz, gözünüz ısırıyor zaten..
Amma velakin kadın bakımından kötü..
"Nee?.. Katie Holmes ne oluyor" diyenleri duyar gibi oluyorum..
Vallahi Tom Cruise buna nasıl tutulmuş da hayatını alt üst etmiş anlamadım. Nasıl sıradan bir kız.. Dişi falan hiç değil. Bizim Pompiş Ayşe (Günaydın Köşe yazarı hani) görse, moral yapar. Ayşe, Katie'nin yanında filiz..
Oyun, moyun da hikaye.. Filmde olmasa da olurdu yani..
Bu son Batman'e çizgi roman meraklıları zaten bayılacaklar.. Ama aksiyon filmlerini sevenler de kaçırmasın..
Ben Batmanlerin hepsini gördüm. Bu en güzeli.. Başından sonuna ilgi ile izleniyor. Ayrıca arada, kaçırılmaması, not edilmesi gereken yaşam felsefesi diyalogları da var..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA