Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu fuara gidin mutlak..

Gene geç kaldım.. Bir kere daha geç kaldım.. Ben gezdim, gördüm, mesele o değil. Geç görünce geç yazıyor, sizi geç haberdar ediyorum.. İşte önünüzde sadece bu hafta sonu iki gün var, gittiniz, gittiniz..
Tüyap, Beylikdüzü'nde bir fuar var.. Hayır.. Kitap Fuarı değil sözünü ettiğim.. Onu gazeteler günlerdir, sağır sultana duyurdular.. Hemen onunla komşu salonda İstanbul Sanat Fuarı var.. Artİst 2005.. 15'inci yıl..
Gezmeye, bakmaya doyamadım.. Birbirinden güzel, birbirinden çarpıcı, birbirinden çekici resimler, heykeller..
İçim gitti.. Alacak param da var.. Yerim yok.. Ofisim de, evim de resim galerisi gibi.. Duvarların hepsi dolu.. Öyle dolu ki, sırayla asıyorum bazı resimleri, mecburen..
Ümit İyem, Tüyap'ın Fuar Merkezi'nden sorumlu Murahhas Üyesi gezdirdi bana fuarı.. Ayrılırken "Bakın Ümit Bey, isterseniz polis marifetiyle getirin, ama erken getirin beni gelecek sergilere ki, erken yazayım" dedim..
Sanat, Güzel Sanatlar sizler için sevgili okurlar.. Her biriniz için.. Sokaktaki, varoşlardakiler için ayni zamanda.. Sadece ayrıcalıklı bir sınıfın değil.. Almanız zor, pahalı.. Gücünüz yetmeyebilir.. Ama bakmak bedava.. Karşısına geçip ruhunuz doyuncaya kadar bakmanın bedeli yok.. Gidin.. Onlarca galeri, yüzlerce resim, heykel var.. Hoşunuza gidenler mutlak çıkacaktır.
Sanattan korkmayın.. Gidin.. Ne kadar seveceğinizi göreceksiniz..
Artİst, 15'inci yılında Sanatçı Onur Ödülünü Hüseyin Gezer'e vermiş.. Sanatçılığı dışında sanata hizmetleri ile unutulmaz Hüseyin Gezer.. Akademi yönetmiş, müzeler yönetmiş.. Kitaplar yazmış.. Öğrenciler yetiştirmiş.. Alkış.. Alkış..
Evin Sanat Galerisi tam karşımda.. Çok geniş bir alandalar.. Daha girerken Nuri İyem "Ben burdayım" diye haykırıyor.. Bir başka etkiler İyem'in kadınları beni.. Büyük ustaya bir saygı köşesi açmışlar.. Bir de hazine.. İki kitap "Dünden Yarına Nuri İyem 1 ve 2.." İçinde İyem'in tüm sanat yaşamı var, harika bir baskı ile..
Temur Köran.. Oldukça ilginç bir sanatçı.. Yürüyüp geçirmiyor resimlerinin önünden sizi.. Nedret Sekban da öyle.. Fındıklı'da Lodos'da bir kadın var ki..
Ahmet Umur Deniz'in kalabalık insan çalışmaları da vurucu.. Evin aslında yalnız onun için gidilmeye değer bir sergi açmış Fuar'da.. En çok vakti ona ayırmak gerek..
..Ve Sema Çulam'ı (Kanat Bayazıt Galerisi) tanıdım bu defa.. Koridorda yürürken, galerinin en arka duvarındaki resim çarptı beni.. Çekti içeri aldı..
Bir hasat zamanı.. Müthiş.. Müthiş.. Yakından baktım, gittim uzaktan bir daha baktım.. Her mesafeden ayrı güzel.. Anlatılması güç.. Naif bir çalışma.. Çocuksu.. Ama nasıl işlenmiş..
Her başak, başağın her tanesi ayrı çizilmiş.. "Delinin pösteki sayması" diye işte buna denir, sanatta herhalde..
"Bu resmi kaldırın" dedim Sema Çulam'a.. "Çünkü tüm öteki resimleri gölgeliyor, resmen sahne çalıyor.."
Büyüleyici.. Enfes.. Doyumsuz..
Harikasın Sema!..
"Erenus Galerisi'nde adı Hıncal olan bir heykel var" dediler.. Görmesek olmaz.. Gittik.. Listede 2 numara, Hıncal.. Bulduk.. Bir dövülmüş pirinçten yapılmış heykel bu.. Serdar Şeremet yapmış.. Heykel ne peki.. Ağzı fena halde açık bir karga.. "Karga karga gak dedi" diye simgelemiş sanatçı Hıncal'ı.. Hoş.. Ne güldük, ne güldük..
Mehmet Karaman (Galeri Seher) çok güzel resimler yapmış.. Kadın bu kadar mı güzel çizilir?.. Rüya!..
Serap Selçuk'un (Galeri Tara) kedileri büyüler gibi bakıyor insana sanki..
Uğur Mine Tamay.. Bu nasıl bir hayal zenginliğidir.. Soyut ile somut bir rüya aleminde iç içe..
Zeynep Özdemir.. (Koşu Yolu Sanat Galerisi) Bu nasıl yanında başkaları varken yalnızlık, bu nasıl bir hüzündür.. Yaralıyor resimleri bakanı.. Hele babası ile kendisini resmetmiş bir tabloda.. Öf ki, öf!..
Sevgili Hikmet Çetinkaya'nın (Valör Galerisi) gelincikleri.. Alev alev..
Alkent Galerisi evime 100 metre en fazla.. Sergiyi orda görünce utandım.. Ah şu ihmal.. Dimitri Ayoğlu'nun Göç'ünü bakın da çözün hele..
Ekrem Kahraman.. İlk defa görüyorum.. Nasıl bir rüya alemine götürüyor sizi resimleri ile.. Pasteller nasıl şiirsel, nasıl masalsı.. Ayrılmak istemiyorsunuz..
Sibel Kurt.. (Anart Gallery).. Hem de nasıl baktırıyor resimlerine.. Düşünceler.. Renkler..
..ve de Adil Ocak'ta (Bude Sanat) hem de nasıl çarpıcı renkler bu defa.. Güneşin doğuşunda balıkçıları resmetmiş ki..
Yazım bitiyor.. İçime sinmeden bitiyor.. Yazdıklarımı doğru dürüst anlatamadım sizlere.. Bir de yazmadıklarım.. Yazamadıklarım..
Sanatçılar ne olur kızmayın..
Ve siz Sevgili Okurlar.. Bu hafta sonu bir vakit bulun.. Ayırın, gidin Tüyap'a.. Bu güzellikleri yaşayın.. Ailecek..

***
Bu arada.. Yarın 14.0015.00 arası Tüyap Kitap Fuarı Alfa Yayınları'nda olacağız, kitap imzası, resim çektirme.. Yani bir arada olma.. Geleni Sanat Fuarı'na yollarım ama..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA