Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

En sevdiklerimden biri daha..

ANNEANNEM terliğini eline alır, ikisine birden sallardı, şakayla karışık bir öfkeyle.. "Şimdi pabuç musakkası geliyor ha.." Hayati Dayımla Necati Dayımın Fener-Galatasaray kavgaları, sadece ailede değil, Kilis'te dillere destandı.. Ev kavga gürültüsünden oturulmaz hale geldiğinde de anneannemin sabrı taşardı işte..
Hey Velime Hanım hey.. Kaç Fener-Galatasaray beraberliğinde anneannemin dualarının payı vardır kim bilir..
Maç öncesi öyle kızışırdı ki ortam, yenilenin fena halde üzüleceği hemen belli olurdu. İki oğluna da kıyamayan anneannem sabahlara kadar tesbih çekerdi, berabere bitsin diye..
Necati Dayım tam bir fanatikti. Öcal Ağbim, doğmuş büyürken, Hayati Dayım bizimkilerin yanında.. Ağabeyim Galatasaraylı olmuş. Necati Dayım çıldırmış.. Beni Fener'e kaydetti hemen.. Kayıtta her şey var.. Rüşvet, tehdit.. Aklınıza ne gelirse.. Kendi oğlu minnacık Gürcan'ı (Bizim Bilgiç işte) "Galatasaraylıyım" dedi diye kapıya koyduğu ve "Bu eve Galatasaraylı olarak giremezsin" dediği efsane gibi anlatılır..
Hayati Dayım tam tersi bir sistem izlerdi. Kimseye "Galatasaraylı ol" dediğini, baskı yaptığını bilmem. Ben dahil.. Ama kendisini öyle sevdirir ve saydırırdı ki.. Sonra da Galatasaray'ın farkını anlatırdı. Galatasaray'ı anlatırdı. Ben farkında olmadan Galatasaraylı oldum..
Süvariydi Hayati Dayım.. Biniciydi. Alp Yalman'ın başkanlığı sırasında Galatasaray Binicilik Tesislerini yönetti.. Çok sevdiği kulübüne hizmet ederken ne kadar mutluydu.
Süvari sınıfı kapatılınca tankçı oldu. Ama tankla pek işi olmadı.. O sıralar Kıbrıs'a gitti çünkü.. Milli Mücahit Teşkilatı'nı kurmak için.. Bozkurt Bey'in yardımcısı Selçuk Bey'in dayımız olduğunu Kıbrıs'ta her şey olup bittikten sonra, Kıbrıslılardan öğrendim, iyi mi?.
Hayati Dayım ailemizin en büyüğü idi.. Herkesin hem de nasıl sevdiği ve saydığı bir büyük.. Hele benim için.. Hele benim için..
Hayati Dayımı çarşamba günü kaybettik.. Bugün sonsuzluğa uğurluyoruz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA