Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittinciğim,
Ebedi şefimiz, pazarı ünlü Noel yazısına ayırmış, bu yüzden bu haftalık cumartesi yolluyorum mektubu sana diye şaşırma..
2006'ya çok güzel haberlerle giriyoruz kardeşim. Pırıl pırıl günler bizi bekliyor. Ben de şu anda kuyrukta bekliyorum. Belediye Ekmeği kuyruğu sandıysan aldanıyorsun, terzi kuyruğu.. Çok şükür bugünleri de görecekmişiz. Ankara'da bütün terzilerin önünde kuyruklar var. İnsanlar ellerinde pantolonları, sıra kendilerine gelsin diye bekliyorlar. Tek tek yüzlerine bakıyorum. Herkes mutlu. Suratı asık adam yok. Beklemekten memnunlar. Ben de yüzümde beşuş bi ifadeyle terzi kuyruğundayım. İlave cep diktireceğiz. Başbakanımızın, son bütçe konuşmasında, "Kişi başına milli gelirimizin 5000 dolara yükseldiği" müjdesini verdikten sonra oluştu bu terzi kuyrukları..
Eee!.. Bu kadar doları ceplerimize nasıl sığdıracaz? Ek cep diktirmemiz lazım Abuzittinciğim. Yoksa sen diktirmiyor musun? O gün televizyonda, "Milli gelirimizin 5000 dolara yükseldiği" müjdesini verirken dikkat ettin mi Başbakanımız ne kadar memnun ve de gururluydu. Ekran başında ben de gururlandım hatta niye saklim, gözlerim de nemlendi. Kolay mı 3 yıl içinde milli gelirde, Burkina Faso'yu katlamışsın.. Burundi, Comaros, Kongo'yaysa fark atmış bulunuyorsun.. Hele hele artık Zambia'nın esamisi bile okunmuyor.. Gerçi Papua'yı (acaba Dünya haritasının neresine düşüyor?) henüz yakalayamamışız ama önümüzdeki 10 yıl içinde onları da yakalayıp ekeceğimizden zerre kadar şüphen olmasın.. Şu anda İran'ı zorlamaktayız.. Eğer yerlerinde saymaya devam ederlerse Yunanistan'ı da, evelallah, 2050 en çok 60 da derdest ederiz Abuzittinciğim..
Yeni yıla girerken milletçe ve de fert'ce (yani kişi başına düşen demek istiyorum) bundan daha güzel haber olabilir mi sevgili kardeşim, Başbakanımız başta hep birlikte gururlanmayı hak etmedik mi? Bi başka güzel haber de Azerbaycan'dan geldi. Daha doğrusu olayı, Haber7'nin internet sitesindeki "En çok tıklanan haber" listesinden öğrendik Abuzittinciğim. 2005'te, vatandaşlarımızın en çok "tık"ladığı haber Bakü hayvanat bahçesindeki bi aslanla ilgiliymiş ve de aslan kükrerken "Allah" diye kükrüyormuş. Ülkemizde ve Dünyada bu kadar çok "haber" varken ve bunlar ortalama 20 binlerde "tık"lanırken "Allah" diye kükreyen aslanın, insanlarımızın en çok ilgisini çekip 103.000'e yakın "tık" alması güzel ve de güzel olduğu kadar anlamlı değil mi kardeşim?
Gerçi kendisiyle ilgili yapılan bi röportajda aslanın "bu numarayı bulmasaydım açlıktan geberecektim.. Şimdi parçalayıp yiyim diye hergün kafesime canlı canlı bi eşek sokuyorlar" dediği söyleniyorsa da ben buna, bazı din düşmanlarının çıkardığı rivayet diyorum. Ama hayvansever biri olarak şu uyarıyı yapmalıyım ki, Bakü hayvanat bahçesinde uyanık geçinen bi eşek, şayet aslanı taklide kalkarsa anında sucuk olur! Eşek, eşekliğini bilmelidir. Dilerim 2006'da milletçe hep böyle güzel haberler alıp seviniriz Abuzittinciğim..
Münasip yerlerinden öperim.
Nice yıllara kardeşim.
Güneş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA