Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl mantı!..

HAYATIMDA çok mantı yedim, ama böylesini yemedim inanın..
Hamuru hamur değil, tülbent.. Üflenesiniz uçacak gibi.. Ağzınızda da uçuyor sanki.. Yoğurdu üzerine yoğurt değil.. Özel bir yoğurt sosu ayrı kapta geliyor. Ne kadar isterseniz o kadar yoğurtlu yemeyi tercih hakkı sizin.. Yapılışı fevkalade el alıcı.. İncecik hamuru, kıyma ile minik bir bohça yapıp haşlamak, ardından fırınlamak falan filan derken.. Onun için her gün yok.. Haftada bir Çarşamba günleri gideceksiniz, Karaköyüm restorana.. Bana sorarsanız gece gidin.. Çünkü harika bir İstanbul manzarası var, panoramik.. Karaköyüm, terasta çünkü.. Kemeraltı Caddesi, 4!.. Esra Bereket'in hanı imiş. Şeniz Layak da yakın arkadaşı.. "Hadi burda bir restoran açalım" demişler..
İyi de etmişler.. Mantı Çarşamba ya.. Öteki günlerin de özel yemekleri var..
Pazartesi günün böreği, Salı islim kebabı Perşembe hünkar beğendi, Cuma güveç ekmeği içinde beef strogonof!.. Mutfak genelde Osmanlı.. Ama dünya mutfağı da var..
Viyana usulü hamburger steak, mantarlı dana gulaş, kiremitte köfte, Çin usulü tavuk, Cafe de Paris soslu bonfile falan filan..
Bir denemenizi tavsiye ederim..
0 212 244 68 08!.. www.karakoyum.com.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA