Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

55 yılın dansı!..

BİRKAÇ saat için gittim Ankara'ya, perşembe günü.. Neyran Fişek'i sahnede son kız dans ederken izlemek için..
Devlet balesinden bu yıl emekli oluyor Neyran.. Yaş haddinden.. Guguk Kuşu'nda o gece son defa sahneydi.. Yıllar, yıllar önce ilk defa dans ettiğinde oradaydım. Son kez sahneye çıkarken de orada olmalıydım, Sevgili arkadaşım için.. İki elim kanda olsa.. Nasıl heyecanla sarıldık birbirimize kuliste..
10 yaşından beri dans ediyor Neyran.. Bir ömür bu dansa adanmış.. Dile kolay, 55 yıl.. O anki duygularını gözlerinden okumak istedim.. Mümkün mü?.. 55 yılın filmi geçiyordu önünden o gözlerin.. Hangi birini okuyacaksınız?..
Devlet bitti, dans bitti mi?.. Bitmez.. Dans Neyran için bitmez.. Artık öğretmenlik yapacak, dansa adanacak yeni hayatlar, dansla yaşayan yeni Neyranlar yetiştirmek için.. Teşekkürler Neyran.. Ve başarılar.. Ve mutluluklar!..

***
Mustafa Mutlu, beni o gece Gazeteciler Cemiyeti ödül töreninde aramış.. "Neredeydin Hıncal Ağabey" diye soruyor sütununda.. Sen olsan, nerede olurdun Mustafa?.. O sütunda bana ve okurlarına bir açıklama borcun var şimdi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA