Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şafak ve Babahan!..

ERDAL Şafak, geçen perşembe muhteşem bir baş yazı yazdı, Türban adı verilen Sıkma Baş üzerine.. AİHM kararlarından örnekler vererek, bunun bir inanç gereği değil, Siyasal İslam simgesi olduğunu anlattı..
Haç bir dini simgedir. Ama Gamalı Haç bambaşka anlamlar taşır, bu yüzden yasaktır. Gamalı haç yasak olduğu için kimse, Haç'ın yasaklı olduğunu aklına getirmez, farkı bildiğinden.. Gamalı haçın yasak olmasının inanç özgürlüğünü zedelediğini düşünmez..
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar vermiş ki, bu baş şekli siyasal anlam taşıyor.. Ankara dönüşü, Erdal'ı kutlamaya hazırlanırken, Ergun Babahan'ı okudum. Erdal'ın bir anlık kapıldığı gaflet sonucu bunları yazdığına inanıyor..
Ergun ve benzerleri daldıkları ebedi gafletten ne zaman uyanırlar bilmem.. Uyanmalarını da istemem. Çünkü, o gün bu ülkenin felaketi olur. Ergunlar ancak felaket günü gerçeği görecek bir uykunun içindeler.. Öyle saflık içinde inanıyorlar ki, en küçük karşı fikre tahammülleri yok..
Ergun yazınca, benim de Erdal kutlamamı sözlü değil, yazılı yapmam gerektiğine inandım. Eline, diline, kalemine sağlık Erdal!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA