Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Lara Park!.. Ve benim "Uyuyan" medyam!..

Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en büyük Turizm İhalesi.. Antalya sahillerinde, Türk Rivierasında 5 kilometre sahilli 3 milyon 500 bin metre kare, yani 3500 dönümlük alan ihalede.. Yüzde 2'lik inşaat izni var. 70 bin metre kare kapalı alan yapılacak, geçen sene 7 milyon turist ağırlayan, 2020'de 20 milyona "Yeter" demeyecek Antalya'da.. Türkiye'nin geleceğinde ..
İhale 11 Nisan'da kapandı. Turizm Bakanlığı iki firmanın katıldığını açıkladı.
Hepsi bu..
Başka bilgi yok.. Çünkü medyanın umurunda değil.. Cumhuriyet tarihinin en büyük turizm ihalesi, gelirinin nerdeyse en büyük payını turizmden elde eden Türkiye'nin medyasının umurunda değil..
Türk halkının, kapalı kapılar ardında olup bitenlerden haberi yok..
Bu dev proje, yoksa, eş dost kayırması altında gene birilerine peşkeş mi çekiliyor, neler oluyor, niye gizleniyor, sayfalar dolusu ekonomi, ilaveler dolusu turizm yazan medya için haber değeri yok..
Oysa iş işten geçerse, bir takım yanlışlar yapılırsa geri dönüşü yok..
Bu ihale manşetlerden girmeli, bu ihale tangalı ve üstsüz plaj manzaraları yayınlamak için bahane arayan ana haberlere "Az sonra" diye değil, "Şimdi, hemen, acele" diye bomba gibi düşmeliydi..
Ama bu ülkede gazetecilik bitmiş..

***
Lara arazisini, bu 3.5 milyon metre kareyi iki yıl önce saatlerce gezmiştim. Gördüklerim çalılıklar ve bunların üzerine dökülmüş, kent molozları, çöplerdi.. Dünyanın en değerli sahillerinden biri, leşhane, keşhaneydi..
Erkan Mumcu Turizm Bakanı olduğunda, adını tarihe geçirecek bir proje hazırladı..
Lara Park, Antalya'nın göz bebeği, dünya turizminin en canlı merkezi, her gün ortalama 100 bin insanın geleceği bir rüya alemine dönüşecekti..
Buraya, Disneyland, Sea World, Universal Studios gibi dünyaca ünlü gösteri ve eğlence parkları kurulacaktı. Buraya dünyanın en ünlü markalarının geleceği alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler, dolaşma ve dinlenme parkları yapılacaktı. Dev tiyatroları ve galeri ile kültür merkezleri, Güneş Sirki gibi dünyaca ünlü şovların gösteri yapacağı dev çadırlar yerleştirilecekti.
Lara Park, Antalya'ya gelip, her şey dahil otelden çıkmayan turistleri cezbedecek, onları kent yaşamına katacak, kente para bırakmalarını sağlayacaktı. Lara Park, dünyanın dört bir yanından meraklıları toplayacaktı. Lara Park, Antalya'ya 10 Antalya katacaktı..
Erkan Mumcu gitti. Atilla Koç geldi.. Proje Koç'la beraber uyudu, uyutuldu. İhaleye çıkışından bile kimsenin haberi olmadı.
11 Nisan'da ihale bitti. Sadece iki firma teklif verdi. Bakanlık bu isimleri açıklamadı bile.. Teklifler yeterli miydi?.. İhale yenilenecek miydi?.. Bilinmiyor?..
Uyutma, selefin projesine duyulan kıskançlıktan mı, yoksa, sessiz sedasız bir kayırma, şimdiden belli bir dost firmaya işi ucuza tezgahlama için mi?..
Dedikodu bin.. Ama ne bakanlıktan ses çıkıyor?.. Ne bakan ortaya çıkıp "Efendiler!.. İşte proje budur.. Buraya şunlar, şunlar yapılacak" diyor.. Onlar susmuş oturmuş..
Ya medya?..
Sanki özellikle susturulmuş gibi..
Böyle bir olay karşısında heyecanlanmamak, meraklanmamak mümkün mü?..
Nasıl gazeteci bunlar?..
Ben bu işi sürdüreceğim..
İşin bir başka çok önemli yanı daha var..
Yarın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA