Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aşk bu kadar mı hüzünlü olur?..

En son lafı en başta edeyim.. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, eğer herhangi bir pazartesi günü İstanbul'da olma ihtimaliniz varsa, telefon edip yer ayırtın, 0212 236 18 18'e, ya da 0216 556 98 00'a.. Ya da www.bkmonline.net sitelerinden alın biletinizi ve Aşk ve Hüzün'ü izleyin. Mutlak izleyin..
Tabii eğer "Aşk" sözcüğü yaşamınızda varsa..
Hayatınızın en romantik gecesini yaşamağa hazır olarak..
Haşmet, Yaşamdan Dakikalar'dan birinde hüzünde de ayrı bir lezzet olduğunu ne tatlı anlatmıştı, hepimiz ona katılırken..
İşte o lezzetin canlı gösterisi bu..
Aşk ve Hüzün bir hayatı anlatıyor, çocukluktan ölüme.. Şiirler ve şarkılarla.. Ama ne kadar güzel seçilmiş bu dizeler ve melodiler, ne kadar güzel kurgulanmış.. Bir öykü dinler gibi oluyorsunuz.. Hüzünlü bir aşkın öyküsünü..
Orhan Veliler, Rıfat Ilgazlar, Ataol Behramoğulları, Melih Cevdet, Ahmet Kutsiler, Attila İlhan, Cahit Külebiler, Oktay Rıfat, Ceyhun Atıflar, Behçet Necatigil, Fethi Giray, Murathan Munganlar, Nazım Hikmetler, Yahya Kemaller yazmış öyküyü sanki..
Sezen Aksular, Zülfü Livaneliler, Kayahanlar, Ferhat Göçerler, İlhan Şeşenler, Mazhar Fuat Özkanlar müziklendirmişler, özel, sanki..
Bu kadar mı güzel, bu kadar mı duygulu olur bir gösteri..
Ferhat şarkılar kadar şiirleri de harika okudu, yüreklere.. Hani "Damardan" derler ya, öylesi.. Damar kalmadı kollarımızda..
Ben en güzel yerde oturuyordum salonda.. Yanımda Yeşim Salkım.. Hemen arkamda Emel Müftüoğlu.. Nasıl doğal vokal yaptılar Ferhat'a.. Ben böyle eşliklere bayılıyorum, sahnedeki solistle yarışa kalkmadan, onu bastırmaya, öne çıkmaya gayret etmeden, arkada kalarak..
Sait Genay yönetmiş geceyi, şarkıları ve şiirleri Ferhat'la seçerek.. Harika.. Harika..
Dekoru Ali Yenal yapmış.. Nasıl sade, ama nasıl etkileyici.. Hele o karın yağdığı sahne.. Dekor alkışlanır mı?. Alkışlandı..
Aşk ve Hüzün, Ferhat Göçer'in yaşam doruklarından biri.. Birincisi..
Kaçırmayın, gidin..
Aşkı yaşayın.. Hüznü yaşayın.. Sevmişliği, terk edilmişliği yaşayın.. Hele sevgiliniz yanınızda ise.. Hele sözleri kulaklarınıza fısıldıyorsa, Ferhat'la beraber.. Hele avcunun sıcaklığını, avcunuzun içinde hissediyorsanız, demeyin gitsin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA