Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müthiş,!.. Müthiş bir oyun!..

Bu ayın sonuna kadar beş kez daha oynayacaklarmış.. www.go-dot.org" adresine girin. Tarih ve saatleri öğrenin ve de kaçırmayın..
Karatavuk.. Tiyatro Dot'ta..
İlan milan vermiyorlar.. Ben yerlerini bile bilmiyorum.. Bir gazete haberinde Cüneyt Türel'in adını görünce peşine düştüm. Cüneyt en sevdiğim oyunculardandır ve adı garantidir.. "Cüneyt oynuyorsa, iyidir.." Sağa sola haber saldım.. Sonunda bulduk ve gittim..
Vay vay vay!.. Cüneyt gene Cüneyt'ti.. Gene harika oynuyordu, ama bir Mine Tugay vardı, ilk kez izlediğim..
Breh.. Breh.. Breh!..
Bu nasıl bir oyunculuktur?..
Genç.. Pırıl pırıl.. Konservatuar mezunuymuş.. Bir türlü gidemedim Semaver Kumpanya'da atmış sahneye adımlarını.. İzlemediğim televizyonun reklamlarında da varmış, ama o kadar.. Bu yüzden bilmiyorum..
Ama unutulmaz bir oyun sergiledi Mine.. Unutulmaz.. Anlatılmaz da.. Gidip izlemek gerek..
50'lerin üstündeki adamla, 30'ların altındaki genç kız, 15 yıl sonra yeniden karşılaşırlar. Daha doğrusu kız adamın resmini gazetede görüp bulur onu.. 15 yıl önce adam bırakıp kaçmıştır onu çünkü..
12 yaşındayken çılgınca sevişmişlerdir bir gece otel odasında.. Kim kimi baştan çıkarmıştır, onu tartışırlar önce.. Sonra adam kaçıp gitmiş, sonra yakalanmış, sonra 6 yıla mahkûm olmuş, çıkınca da adını, sanını değiştirip yeni bir hayata başlamışken kız bulmuştur onu..
David Harrower vurucu, sert bir metin yazmış.. Öyle önüne gelenin oynayacağı şey değil..
Emre Koyuncuoğlu da enfes çevirmiş, sahneye de koymuş..
Dot, geniş bir apartman salonu.. Hepsi o.. Yarısında oyun oynanıyor, öbür yarısında 50 kişi izliyor.. Benim evdeki maç izleme gibi, aynen..
Cem Yılmazer bu çok sınırlı mekâna, çok etkili bir dekor yerleştirmiş..
Her yer çöp içinde.. Oyunun ruhu da orda zaten..
"Etrafı kirleten çöp değil, onu oraya atandır" diyor genç kız açılışta.. Altını çizin..Niye söylendiğini, finalde, o insanı şoke eden finalde anlayacaksınız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA