Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Her şey tatsız tutsuz.. İçimden mektup yazmak bile gelmiyor. Şöyle keyifli bi konu bulsam da sana ballandıra ballandıra anlatsam diyorum, bulamıyorum. Havadan sudan konuşacak olursak, güney kıyılarında havaların güzel gittiğini söyleyebilirim.
Öğle saatlerinde sıcaklık 30 dereceleri bile aşıyor.. Sayıları henüz az da olsa, yer yer, turiste rastlanıyor.
Bu konuda Antalya daha şanslı tabii. Yazılanlara bakılırsa bu yıl Türkiye'ye rekor düzeyde turist gelecekmiş. 25 milyondan söz edenler var. Gittikçe kendini hissettiren uluslararası ekonomik krizden turizmin etkilenmemesi ilginç.
Bu, neresinden bakarsan bak, 20 milyar dolar girdi demektir. Hatta bu resmi rakamlarla yapılan bi tahmin. Bana sorarsan, gayriresmi veya "merdiven altı turizm"den gelen paralarla bu rahat 25 milyar dolarları bulur. "Merdiven altı" dediğim merdiven altında bi takım numaralar dönüyor demek değil kayıt dışı girdilerden bahsediyorum. Daha önce de defalarca yazdım, turizmden giren paralar net paralardır.
Şimdi "İhracatta 120 milyar dolara gidiyoruz" diye bazıları övünüyor, ama 120 milyar dolarlık ihracat yapabilmek için de 150 milyar dolar mal ithal etmek durumunda kalıyoruz. Turizm öyle değil. 20 milyar girdi mi bekliyorsun. 1617 milyarı net gelir!
..Ve hâlâ hükümetin bi turizm politikası yok. Sadece "lak lak" laf!
Ha, turizm dışında bi çok konuda planları, programları, politikaları var. Mesela geçen gün Diyanet İşleri 2008 başı itibariyle memleketimizdeki cami sayısını açıkladı Abuzittincim. Eğer bilmek istersen, yapılmakta olanlar hariç cami sayımız 79 bin 632'ye varmış kardeşim. Geçen yıl bu sayı 77 bin 777 idi. Demek ki bir yılda 1855 cami daha yapılmış. Kaba bi hesapla bu, Türkiye'de günde 5 cami yapılıyor demektir.! Saate vurursan 5 saatte 1 cami. (Acaba İran'ı geçebildik mi?)
Herhalde ihtiyaç var ki ha babam cami yapılıyor. Biliyorsun okuma yazma bilmeyen vatandaş sayımız da 7 buçuk milyon. Yeterli derslik olmadığından okuyamayan çocuk sayısının 1 buçuk milyonu aştığı söyleniyor. Üniversiteler dahil tüm okul sayısıysa 56 bin civarında. (Milli Eğitim'in internet sayfasına göre 56.481)
Yani 79'a 56'lık bi durum var! Cami ile okul oranının böyle olması pek tabii önemi değil.. Önemli olan, Başbakanımızın ciddi biçimde "3 çocuk" politikası üzerinde durması. Demek ki, şimdiden gereken planlamaları yapıp yeni yeni cami inşalarına başlamalıyız diyorum. Vatandaşlarımızın, Başbakanımızın verdiği direktifle "3'üncü çocuk üzerinde çalışmaya başladıklarını" varsayacak olursak 79 bin 632 cami yetmez. Zaman çok çabuk geçiyor kardeşim.. Sonra cami sayısı okul sayısının altına düşerse "ah, vah" etmeyelim. Benden söylemesi.
Bu münasebetle münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin, Güneş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA