Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sabah'ın temel ilkeleri..

SABAH, atv başta, yayın gurubunun çalışanları, Cuma gecesi Swiss Otel'de yeni patron Ahmet Çalık'la buluştuk.. Hoş gecenin amacı, biz gazetecilere Çalık gurubunu bir ölçüde tanıtmak, tanışmaktı..
Neco ve İstanbul Gelişim'in, eski dostlar Atilla Özdemiroğlu ve Garo'nun keyiflendirdiği hoş ve sıcak bir gece oldu.
Yeni patron Çalık kısa tuttuğu konuşmasında yayıncılık esas ve ilkeleri konusundaki düşüncelerini çok açık ve çok net anlattı.
Sabah'ın, atv'nin ve ötekilerin "Anayasa"sı olacak bu esaslar ve ilkeleri kesip saklamanızda, bugünden itibaren Sabah'ı peşin hükümsüz, sadece verilen bu sözler ışığında izlemenizde ve sözlerden sapma gördüğünüzde ilgili kimi görüyorsanız onu uyarmanızda fayda var. .
İşte patronun kendi sözleriyle yayın esaslarımız..
"Yayınlarımız, 'Bağımsız ve objektif habercilik, özgür yorum' anlayışından taviz vermeden, kamuoyunun haber alma özgürlüğüne yönelik temel misyonunu yerine getirmeye devam edecektir.
Bağımsız ve özgür medya, demokratik bir sistemin en önemli sigortalarından birisidir. Güçlü rekabetin olmadığı bir medya sektöründe, bağımsız ve özgür medyadan söz edilemez.
Evrensel basın ilkelerinin Türkiye'deki en iyi temsilcisi olarak yolumuza güvenle devam edeceğiz.. Haber değeri taşıyan ve doğruluğuna inandığımız her bilgi, yayınlarımızda yerini bulacaktır.
Yazarlarımız için bu grup, gerçek anlamda bir entelektüel merkez, bir düşünce odağı, farklı görüşlerin kendisini özgürce ifade edebildiği bir platform olacaktır."
..Ve de işte Ahmet Çalık'ın kendi sesinden kayda geçen Sabah Anayasası'nın temel ilkeleri ve değişmez maddeleri..
"1. Dürüst ve objektif,
2. Demokrasi, özgürlük, insan hakları, laik cumhuriyet, Atatürk Devrimleri, din ve vicdan özgürlüğüne duyarlı,
3. Toplumun değer yargılarına ve çevreye saygılı, sanat ve kültür değerlerini yücelten,
4. Yorum ve habercilikte güven veren yayıncılık."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA