Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kotlu Mehta!..

ZUBIN Mehta ile çok şirin bir röportaj yapmış Barış Yıldırım Milliyet'te.. Zubin "Bir kentte gençlerin klasik müziğe ilgileri azsa, onların ilgisini çekecek şeyler yapmak gerek" demiş. İsrail'de Kot Pantolonlu konserler düzenliyorlarmış mesela. Gençler kot giyip geliyorlarmış.
"Bizde sorun o değil" dememiş Barış.. "Bizde Opera galalarına sosyete kotla gelir zaten" dememiş..
Mesele konserin içeriği.. Gençlere göre programlar yapılsa, duyurulsa, kısa zamanda salonlar dolar..
Ama "Bitsin de gidelim" diye vazife gibi çalan orkestralar ve hiç özenilmeden, düşünülmeden hazırlanmış, çoğu klasik müziğin uzmanları tarafından bile dinlenmesi zor parçalarla dolu programlar, kazara gideni bile nefret ettiriyor.
İstanbul'da "Gençlik Konserleri" diye, yeni başlayanları yakalayacak repertuarlarla konser düzenleyecek bir kurum, bir sanatçı, bir şef yok mu, Allah Aşkına?..
Zubin Mehta, yıllar önce Amerika'da klasik müziği çocuklara tanıtmak ve sevdirmek için bir konser yapmıştı New York filarmoniyle.. Danny Kay'e yerini bırakarak. Hikmet Şimşek TRT'de yayınlamıştı bandını da, kıyamet kopmuş iki kez de tekrar etmişti.
Keşke bulsa arşivden TRT, bir daha yayınlasa da, ne demek istediğimiz anlaşılsa!..

***
Bu satırları yazarken, işe bakın, karşımdaki ekranda Yasemin'in koyduğu bir DVD var. Andre Rieu konseri..
Kentin sokakları, çoluk çocuk binlerce kişi.. O konserlerin programına bir baksın biri.. Öyle bir konser versin de İstanbul halkını, gece kondular dahil görelim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA