Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Korku mu?..

ROCKÇI Hayko Cepkin bazı Ermeni vatandaşların Türk ismi kullanmalarını korkuya bağlamış..
Bu genelleme yanlış.
Hürriyet'teki konuşmada adı geçen Kirkor Cezveciyan'ın Kenan Pars oluşu korkudan değil. Baş rol oyuncusu olarak, Kenan Pars adının yolunu daha hızlı açacağını düşünüyordu da ondan. Ayni dönemde Nubar Terziyan, Kenan Pars'la ayni filmlerde kendi adıyla oynamadı mı?.
Ermenilerin içinde yaşadıkları topluma uyma, bilimsel adıyla asimile olma eğilimleri olduğunu ben söylemiyorum. Ermeni bilimciler söylüyor.
Ermeni diasporasının, yani dünyaya dağılmış Ermenilerin en büyük sorunu bu.. Ermeni kimliğini muhafaza etmek.
Bugün Amerika'da, Fransa'da, İtalya'da Ermeni orijinli çok kişiyi kendisi söylemezse fark edemezsiniz. Amerikan, Fransız, İtalyan isimleri almışlardır çünkü. Oralarda da korku peki?.
Yıllar önce yazmıştım..
Amerika'da bir Ermeni profesör bana ASALA'yı anlatırken "Ermeni kimliği eriyip gidiyor. Onları bir arada tutmak, bir ortak düşman yaratmakla mümkündü. Türkiye kullanıldı ve Asala yaratıldı" demişti. 80'li yıllarda anlatmıştım uzun uzun dediklerini..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA