Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul Senfoni!..

AKM tamiratını fırsat bilip sezonu 16 konserle bağlayan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nı yazmıştım ya.. Kültür Bakanlığı'ndan açıklama geldi.. Dostlar alışverişte görsün kabilinden..
Efendim, İTÜ Maçka salonunu verebileceğini geç söylemiş de, o sırada bu "Müthiş" 16 konserlik programa bağlanmışmış da..
Bununla birlikte, ilave konser için çalışmalar başlamışmış da.. İstanbul Senfoni'nin MartHaziran döneminde Doğu Anadolu Bölgesi'nde turne düzenlenmesi planlanmış da..
Geçiniz..
AKM tamire alınır alınmaz, kollar sıvanır ve her hafta iki konser için İstanbul'da salon mutlak bulunurdu. Bu iki konserden biri, gündüz olan tekrarı, mutlak bir üniversite salonunda gençlere verilirdi.
Ama istenmedi. Geçen sene bir konserlerine gitmiş "Bitsin de gidelim der gibi çalıyorlar" demiştim de bana kızmışlardı.
Aynen öyleler.. Senfoni konserlerini devlet memuru olarak vazife gibi çalıyor, sonra özel işlere koşup ekstra kazanıyorlar..
O zaman 16 konser canlarına minnet!..
Hadi iki, iki buçuk ay tatil.. Kalır 40 hafta.. Haftada ikiden 80 konser eder.. Onların ki, 16.. Bakalım bakanlık eklemeleriyle kaça çıkacaklar, hazirana kadar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA