Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Televizyonda haberlere bakıyorum. Yüksek Askeri Şûra toplanmış. Ekranda salondan genel görüntü var. Bi tarafta siviller öteki tarafta askerler. Üç aşağı beş yukarı, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarındaki durum.. Sonra kamera yakın plana geçiyor.. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve diğer önemli kişileri şöyle bi tarıyor.. (Bakanlar Kurulu toplantılarında da aynı çekimler..)
Abuzittincim ne kadar asık suratlı insanlar.. Esasında öyle değiller biliyoruz ama kameralar çekime başlayınca, sanki somurtmak için özel bi efor sarf ediyorlarmış gibi.. Oysa bu çekimler biz görelim diye yapılıyor. Çoğumuz artık afradan tafradan iyice bezmişiz yani.. Toplantı başlamadan objektife biraz gülümser baksalar kıyamet mi kopar dersin? Öylesine bi çatık kaş, gergin yüz ve de gözlerinden şiddet ve dehşet fışkırarak bakıyorlar ki insanın, masanın altına saklanacağı geliyor. Halbuki Başbakana da Genelkurmay Başkanımıza da gülümsemek ne kadar çok yakışıyor. Onlar, kameralar çekimdeyken biraz gülümseseler bu eminim ötekilere de sirayet edecek. Toplantı elbette çok ciddi toplantı ama basına poz verirken somurtma yarışına çıkmaya hiç gerek yok.
Valla böyle bi yarış yapılsın bizimkiler açıkara dünya birincisi olur. Biraz tebessüm.. çok zor mu bi iş? Zor mu bi iş deyince aklıma kayısı çekirdekleri geldi.. Bayağı bildiğin Malatya'nın kayısı çekirdekleri. Benim bildiğim bunun yağından kozmetikte yararlanılıyor idi. Şimdi gazetelerde okudum Genelkurmay da kullanmaya başlamış ama bambaşka alanda; 155 mm'lik obüslerin paslanmasına karşı! Kayısı çekirdeğinin başardığı hayli kritik ve zor bi iş..
Geçen sene (bu yıl durum ne bilmiyorum) piyasadan kaybolmuştu. Nedenine gelince bizim askeriye değil. Kayısı çekirdeğinin içinde amygdalin denilen bi madde var.. Ama, acı çekirdeğin içinde. Bundan kansere karşı doğal ilaç üretiliyor. Adı "B 17".. Laetrile de diyorlar. Kilosunu bizden 3 veya 5 liraya alıp, öğütüp, kapsülleyip 100 adedini 95 dolardan (dünya fiyatları bu) satıyorlar. Bunu yapan yabancılar tabii. Özellikle Meksikalılar ve Amerikalı firmalar ki, B 17 Amerika'da yasak, satılamaz! Yasak nedeni de şu, acı kayısı çekirdeğinin içinde zehirleyici bi madde var insanları öldürebiliyor. Mesela günde 20'den fazla "acı" kayseri çekirdeği yerseniz siyanür etkisi yapabiliyor. Yani mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken bi doğal tedavi şekli.. Amerika'da ondan yasak! Ama Amerika dışında mesela Meksika'da bazı hastahaneler B 17 vitamini kürleriyle (yani kayısı çekirdeği) hastaları iyileştirdiklerini iddia ediyorlar. Zaten şöyle bi tartışma da var.. Kemoterapinin yan etkilerinden mi (o da bi çeşit zehir) insanlar daha çok ölüyor yoksa kayısı çekirdeğinden mi? internetten takip edebildiğim kadarıyla tartışma sürmekte.
Şu kayısı çekirdeğinin yaptığı işlere bak kardeşim.. Ama dikkatini çekerim, kilosunu bizden 3-5 liraya al, şişeleyip 95 dolardan sat! İşte illa "somurtulacak"sa, tam da somurtacak bi durum. Münasip yerlerinden öperim. Kardeşin;
Güneş
tecellister.@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA