Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Habercilik!..

THE Sunday Times, yani bazılarına göre dünyanın en ciddi, en saygın, en örnek gazetesi Times'ın Pazar baskısında yarım sayfalık bir yazı okudum..
Kleopatra'nın kız kardeşinin cesedi bulunmuş. Ortaya çıkmış ki, kız kardeşini, sevgilisi Markus Antonyus'a öldürten ve böylece tahtta rakip olmasını önleyen, ünlü Mısır Kraliçesinin kendisi..
Ve de kız kardeşinin bulunan kemiklerinde yapılan araştırma, Kleopatra'nın etnik kimliğini tartışmalarını da bir ölçüde çözmüş.. Günümüzden 2 bin yıl önce yaşayan Kleopatra'nın babası Ptolome aslında Büyük İskender'in generali olarak yöreye gelmiş ve kalmış biri.. Bu yüzden Yunanlılar ve Makedonlar, Kleopatra'yı da paylaşamıyorlar, bugünkü Makedonya'yı paylaşamadıkları gibi..
Araştırmalara göre, Kleopatra'nın kız kardeşinde Beyaz Avrupalı, antik Mısırlı ve siyah Afrikalı genleri varmış, babasından ve annesinden geçen..
Tarih dünyasında büyük yankılar uyandıran bu iskelet kalıntıları nerde bulunmuş biliyor musunuz?..
Efes'te..
Yani bizim Efes'te.. Türkiye'de.. Bir iki gazetede bu konuda bir iki küçük haber çıktı bizde hepsi o.. Niye hepsi o?..
Elin İngilizi yarım sayfa yazarken, bizde niye hepsi o?..
Dünyanın gözü Anadolu'ya dönerken, biz gözümüzü, ülkemize de, tarihe de, gazeteciliğe de kapamışız..
Yazık!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA