Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müthiş sergiler!..

İstanbullular bu hafta sonu yolunuzu mutlak Ritz'e düşürün.. Orda müthiş sergiler var, bayılacaksınız..
İlk durak, Süzer Plaza'da Ekavart Galerisi.. Mustafa Günen .. Abı Ru.. Suyun Yüzü demekmiş.. Su çizmiş Günen.. Deniz.. Ama nasıl deniz bunlar.. Birinde gemiler batıran, kayalıkları döven öfkeli, dehşetli dalgalar.. Ötekinde nasıl dingin, nasıl sakin, nasıl güzel sular.. "Denizi mi boyadın, ruh halini mi usta" dedim, Günen'e, bakmaya doyamadığım resimlerini göstererek.. Bayılacaksınız.. Hemen bir kat yukarda, balo salonunda "Geleceğin Kültür Mirası" sergisi var. Paşabahçe'nin Aşure Koleksiyonu..
"Birisi bir avuç buğday, diğeri bir avuç üzüm, diğeri bir avuç nohut getirdi. Yedi çeşit hububat ile Nuh onlara yemek pişirdi. Tufandan sonra yer yüzünde pişen ilk yemekti bu.."
Yani aşureydi.. Ve de çok anlamlıydı. Mozayık yığınla taşın birleşmesinden oluşur. Ama bütünde artık parçalar göze çarpmaz. Siz bütünü algılarsınız. Aşurede müthiş bir ortak lezzet vardır, ağızda.. Ama içindeki her tanenin kendine has tadını da ayırır diliniz.. Yani aşure mesajıdır, Nuh'un.. "Hayat, yaratılmış tüm canlılar tarafından paylaşılması gereken bir ortak yaşamdır. Her canlı ayrı.. Ama birlikte.."
Paşabahçe'nin Aşure koleksiyonu klasik Aşure çanaklarının modern tasarımla yeniden ele alınması ve üretilen camın el emeği, göz nuru ile müthiş desenlendirilmesi ve renklendirilmesi.. Sınırlı sayıda yapıldıkları için, her biri yarın bir minik servet.. Gitmeli görmeli ve Türk sanatçısının harikalarıyla gurur duymalısınız..
Giriş katında bir de Annelerden Annelere Sergisi var.. Anneler Günü dolayısıyla 22 anne bir araya gelmişler "Tuvalden kalbe" diye bir sergi düzenlemişler ve tüm geliri Darüşşafaka'daki çocuklara bırakmışlar. Çok hoş, üstelik çok daha ucuz resimler bulabilirsiniz bu sergide de..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA