Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Denizli, Derwall!..

MUSTAFA Denizli Galatasaray'ı şampiyon yapmıştır. Bu aptalca tartışmayı sürdürmenin alemi yok. Durumu en iyi bilenlerden biriyim. Çünkü gün gün içinde yaşadım. O günlerde aylık Erkekçe dergisini çıkardığım için vaktim boldu. Alp Yalman, Mustafa Denizli ve Jupp Derwall de yakın dostlarım olduklarından, haftanın en az üç gününü Florya'da geçirir, Galatasaray'ı tüm deplasmanlarda izlerdim.. Onlara benim kadar yakın gazeteci yoktu.
Derwall giderken yerine Mustafa Denizli'yi bırakma kararı vermişti. Galatasaray yönetiminin de düşüncesi buydu.. Çok akıllı bir karar alındı. Derwall'den Denizli'ye geçiş yumuşatıldı. Mustafa Denizli Teknik Direktörlüğe getirildi, Derwall danışman yapıldı.
Denizli, istediği her şeyi Derwall'e sorabilecek, ona her şeyi danışabilecek, ama son kararı kendisi verecekti.
İlişkileri bir baba- oğul gibi olan Derwall'le, Denizli sistemi fevkalade uyumlu sürdürdüler. Denizli, hocasına saygısını ve sevgisini eksiltmeden Galatasaray'ı yönetti.
Yani durum, bu yılki Kalli/ Skibbe, ya da Kalli/ Korkmaz uygulamasından farksızdı. Ne var ki burnundan kıl aldırmayan Bülent Korkmaz Kalli'nin eşsiz deneyiminden yararlanmak yerine, onun altında ezileceğini sanarak tümüyle inkâra kalkınca, Galatasaray'ı yıktı, kendisini de bitirdi. Korkmaz'ın korkaklığı Galatasaray'a hem UEFA Kupası'nı, hem de lig şampiyonluğunu kaybettirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA