Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kene aşısı!..

VİYANA'DAN yazan okurum Ayşe Roehring'e yanıt dün sabah hemen Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.
Dünya üzerinde kenelerden bulaşan üç tip hastalık var. Birisi Amerika, ikincisi Avrupa'da yaygın.. Bu ikisinin de aşısı var, ancak bu aşıların bizdeki Kırım Kongo Kanamalı Ateş yapan virüse karşı bir etkisi yok.
Bizde son yıllarda can almaya başlayan bu virüse aşı yapılması için Sağlık Bakanlığı geçen yıl eczacılık firmalarına çağrı yapmış. Konu pek fazla cazip gelmemiş olmalı ki, sadece Pasteur ilgilenmiş ve onların bilim adamları çalışmalara başlamışlar..
Bugün gelinen aşamada, virüs ayırt edilmiş. Bu virüse karşı denemeye hazır aşının hazırlanma süreci dört yıl.. İnsanlar üzerinde yaygın kullanılması için gereken süre ise en az 10 yıl..
Benzeri not, Sevgili dostum Bülent Eczacıbaşı ve Almanya'da yaşayan kardeşim Dr. Erdoğan Karatay'dan geldi. O aşının bizim keneyle ilgisi kesin yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA