Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Askerden hukuk dersi..

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün bu ülkenin birtakım sivillerine "Hukuk dersi" verdi..
Tarafsız siviller, bu kısa, özlü ama çok açık ders sonunda, bu ülkede kimlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için nasıl çirkin oyunlar, eylemler ve söylemler içinde olduğunu gördüler..
Çirkin amaçları ile aralarındaki tek engelin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu bilen ve onu yıpratmak için komplolara başvuranlar ise Başbuğ'un o çok sakin, çok kibar üslubu içinde attığı ağır Osmanlı tokadının izlerini yanaklarında hissettiler..
Başbuğ "Türkiye günlerdir, bir kâğıt parçası etrafında çok enerji sarf etti" dedi.. Aynen öyle..
Bir kâğıt parçası etrafında, kâğıtlar dolusu yazılar yazıldı, kâğıtlar dolusu laflar söylendi. Kıyametler koparıldı.. Bu ülkenin sahte demokratları, üçkâğıtçı liberalleri, Atatürk ve asker düşmanları, "Demokrasi kahramanı" havalarında, bir ilkokul bilgisayar odasında, o ilkokulun öğrencileri tarafından hazırlanabilecek bir fotokopiyi ciddiye alarak kıyameti kopardılar.. Ortalığı velveleye verdiler..
Bir kâğıt parçası olmadan öte kıymeti harbiyesi olmayan şeye "Belge" dediler. Kanıt saydılar. Yargısız infaz yaptılar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni mahkûm ettiler.
O kâğıt parçası üzerinde her türlü kriminal incelemeyi yapan askeri savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına karar verip, belge olduğu iddia edilen nesneyi, dosyalarında tutanlara, yani Ergenekon savcılarına iade etti..
İş bitti mi?..
Hayır, bitmedi.. Asıl şimdi başladı..
Org. Başbuğ İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan resmen bir talepte bulunduklarını açıkladı..
"Bu kâğıt parçası kimler tarafından ne maksatla hazırlanmıştır?."
Şimdi soru bu!..
Dikkat buyurun.. Genelkurmay, artık "Bu belge sahte midir, gerçek midir" diye sormuyor.. Çünkü o soru, bir kâğıt parçası üzerinde boşuna enerji harcanması sürecini uzatmaktan, gerçek gündemi örtbas edip, abesle iştigale devam etmekten başka işe yaramaz..
Şimdi soru, "Bu kâğıt parçasının kimler tarafından, ne maksatla hazırlandığını" ortaya çıkarmaktadır.
Sanırım bu ülkenin savcıları, bu sorunun yanıtını kısa zamanda verecek güç ve donanıma sahiptirler..
Ayrıca, bu kâğıt parçası, bugünkü iktidarı yıkmayı hedeflediğine göre, savcılar, bu çalışmaları sırasında mevcut iktidarın bütün yasama ve yürütme gücünü de yanlarında ve arkalarında bulacaklardır.
Yani artık yeni başlayan süreç içinde herhangi bir şeyin saklı kalması ya da saptırılması mümkün değildir. Her şey ve her güç sivillerin elindedir. Sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz.
Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkenin göz bebeği, demokrasinin, cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz bekçileridir.
Bu kurumu yıpratmak için bir kâğıt parçasıyla tezgâh kuranlar kısa zamanda meydana çıkarılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA