Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Bu Abuzittin'e mektupların gününü mü değiştirsek acaba?.. Pazar günü yayımlanmaları sürpriz hale geldi nerdeyse.. Salıya da koyamadık. Çünkü sayfama kocaman bir "Sabah okuyun" reklamı konmuş. Şaka gibi.. Yahu o reklama bakan Sabah'ı zaten okuyor. İzin ver de okusun. Sen Sabah'ın okunan yerini at, yerine "Sabah okuyun" reklamı koy.."Köşemi siyah beyaz sayfaya taşıyın, bu renkli reklamlardan kurtarın" diye yönetime resmen ben başvurdum. Dilerim artık çözerler... Bir kez daha sizlerden ve Güneş'ten özürlerle..)

Abuzittincim,
Acaba matrağına mı böyle yazmışlar diye düşündüm, değil doğruymuş. Putin'le Obama Moskova'da bi nehrin kıyısında kahvaltı ediyorlar. Bu mevsimde de Moskova genellikle bulutlu ve yağışlı olurmuş. Ee, yemek de açık havada nehrin kıyısında. Rus meteorolojisi, bulut bombasıyla bulutları çözdürmüş ve iki lider günlük güneşlik bi havada kahvaltı etmişler. Yağmur yağdırma bombasını bilirdik. Adamlar, Yağdırmama Bombası yapmışlar, yahu..
Bizim meteoroloji de son yıllarda bi hayli gelişti, hakkını vermemiz gerek. İnternetteki sayfaları da çok gelişmiş, çok detaylı.
Fakat şu Gökova'nın hava tahmin raporları hâlâ yapılamıyor ve denizlerimizde dolaşan yüzlerce, hatta binlerce yabancı bayraklı turist teknesi, hava durumunu Yunan meteorolojisinden öğreniyor. Ben bu konuyu her yaz mevsimi sana en az bi defa yazıyorum Abuzittincim ve anlaşılıyor ki öbür tarafa göç edinceye kadar da yazmaya devam edecem. Hatta imkanını bulursam göç ettikten sonra da ordan postalayabilirim. Bu iş bitmeyecek çünkü.
Kardeşim bu çok onur kırıcı bi durum. Adam, diyelim, Bodrum'dan çıkıp Gökova koylarına da uğrayıp, Göcek'e doğru gidecek.
Yol boyu denizin durumu ne, rüzgar nerden ne kadar kuvvette esiyor, ne kadar süre esecek ? Dalga boyu? Planladığı noktaya varabilir mi varamaz mı, bu bilgileri bizim meteorolojiden alması gerekirken, Kos'tan alabiliyor. Çünkü Gökova' nın ayrı bi coğrafya yapısı var.
Çeşme- Fethiye arası, radyodan verilen meteorolojik bilgiler, Gökova'yı çözmez.
Bizim internetteki sayfamız da karışık. Yunanlı öyle düzenlemiş ki tek " tık " ta 5 günlük Gökova tahmini önünde. Mevsimin tam ortasındayız... Denizlerimiz tekne kaynıyor.
Ayıptır beyler, neden kendi sularımızla ilgili bilgiyi Yunanistan'dan alalım..
Eskiden bizim Ören'de istasyonumuz vardı, hava durumu için ele güne böylesine bağlı değildik. Ne hikmetse onu kaldırdılar kepazelik başladı. Benim tansiyon fırlamadan mektubuma burada son veriyorum.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA