Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Keşke bizde de olsa..

NUYAN Ağabey, İngiliz ligleriyle başlatılan yeni bir adeti yollamış bir notla.. Tam da bize göre bir uygulama bu.. Okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız..

***

Futbolun beşiği İngiltere stadyumlara bir yenilik getirdi.
Genellikle futbol dünyasında ün yapan eski spor ustalarına, ölümlerinin ardından, maçlardan önce bir dakika saygı duruşu yapılırdı. Takımlar da sahaya siyah pazubendlerle çıkarlardı.
Saygı duruşu esnasında tribünlerden çok kez uygunsuz sözler veya ışıklar yükselirdi. Bu da minik sessiz törenin anlamını bozardı.
Bu hafta yeni başlayan futbol sezonunda bir yenilikle karşılaştık..
İngiliz futboluna büyük hizmet etmiş, unutulmaz bir isim yapmış Sir ünvanına layık görülmüş Bobby Robson'un ölümü nedeniyle maçlardan önce bir saygı duruşu yapıldı.
Oyuncuların kollarında yine siyah pazubendleri vardı. Santra yuvarlağının etrafında karşılıklı dizildiler, hakemler yerlerini aldılar ve bir dakikalık saygı duruşu başladı ama hakemin düdüğü ile sessizlik yerine, tribünlerden bir alkış tufanı koptu.
Bu alkışlara iki takım oyuncuları da, kulübedeki yedekleri ve antrenörleriyle katıldılar. Bir dakika süreyle stadyum alkıştan inledi. Bu olay televizyondan da naklen yayınlandı.
Bu alkış düzeni sadece Sir Bobby Robson'un gençliğinde oynadığı West Bromnwich Albion ile yıllarca antrenörlüğünü yaptığı Newcastle United maçlarında değil bütün hafta boyunca her maçta her şehirde her stadyumda uygulandı. Öyle sanıyorum ki bundan böyle anma törenlerinde hatıraların önünde sessiz duruşun yerini alkış sesleri alacak. Bunun bir uluslararası gelenek olması için keşke Türkiye de aynı uygulatmayı başlatsa..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA