Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aranjuez!..

YANİ Aranjuez bu kadar mı güzel çalınır, bu kadar mı güzel söylenir.. Yanımda dünyanın en güzel Boğaz'ı.. İçimde, yuvarlandığım duygu selleri..
Jose Feliciano.. Bir kere daha İstanbul'a gelen Jose Feliciano, dünyanın en güzel gitar konçertosunu, Rodrigo'nun Aranjuez'ini çalıp söylüyor, daha ne ister insan?..
Gene Ayşe Arman geliyor aklıma, bu satırları yazarken..
Bu müzik insanı en çılgın sevişmeye götürür.. Hatta sevgilin yanında olmasa bile.. O Boğaz.. O mehtap.. O melodi, alır götürür seni sevgiline.. Bir sarılırsın ki..
Jose ile ortaklığımız var.. Once There was a Love, en güzel şarkılarından biriydi. Ali (Kocatepe) getirdi bir gün.. "Türkçe söz yaz" diye.. Yazdım.. Lale Akat okudu..
"Aşkımızdı o.."
Bana sorarsanız yazdığım en güzel şarkı sözüdür.. Aslına uygun çevirdim, doğrusu.. Pek de yazdım sayılmaz. .
Rain de söyledi Jose.. California Dream de.. Light my Fire'ı da..
Enbe eşlik etti Jose'ye.. Bizim Behzat Gerçeker ve arkadaşları.. Her iki bölüme de kendi repertuarlarıyla başlayarak.. Müzikallerden harika şarkılar söylediler.. Enfes napolitenlerle bitirdiler..
Doyulmaz bir gece daha yaşattı bize, dünyalar güzeli İstanbul!..
Şairin "Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır" dediği kent..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA