Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Casa İtalia!..

CASA İtalia'yı 1984'te Los Angeles'ta tanımıştım.. "İtalya Evi" adını taşıyan bir sergiydi bu. O yıldan beri, CONİ (İtalyan Milli Olimpiyat Komitesi) önderliğinde İtalyan sanatçılar bir Olimpik sergi hazırlıyorlar ve Olimpiyat kentinde dünyaya sunuyorlar. (TMOK/ Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bey kardeşim duydun mu Casa İtalia'yı hiç.. Her Olimpiyatta varsın. Hiç gezdiğin oldu mu?.)
Casa İtalia, geçen yıl Pekin'de, bu sene de Akdeniz Oyunları'nda Pescara'da idi. Gelecek yıl, Kış Oyunları'nda Vancouver'da olacak ve eserler 12-28 Şubat tarihleri arasında sergilenecek..
Eee!..
Bunları Togay'a, ya da Turizm ve Kültür Bakanlığımıza örnek olması, İtalya Olimpiyat Komitesi niye dünya önderi de, bizimkinden bizim bile haberimiz yok, İtalya niye turist kaynar da, biz sadece bitli turist sayısı ile övünürüz bunun için yazmadım..
2010, Kış Olimpiyatları Casa İtaliasında, bir Türk sanatçının snow board temalı resim çalışması da yer alacak.. Ceylan İnsel.. Bu sütunda çok yazdım onu. Atölyesi şimdi Milano'da.. Bu yılki teması "İtalyan Olimpik Ruhu ve Kültürlerin Çağdaşlığı" olan Casa İtalia seçmelerine katılmış ve jüri eserini seçmiş.
Türkiye'de böyle şeylerle kimsenin ilgisi yok. Ama bir Türk, İtalya Evinde de olsa, Türkün sesini duyuruyor, Türkü temsil ediyor..
Teşekkürler Ceylan!..
Kutlarım!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA