Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Doğru fuara.. Sizi bekleyen güzelliklere..

Bakın ne yapın edin, hafta sonu doğru Lütfi Kırdar'ın altındaki Rumeli Fuar Salonlarını dolaşın..
Contemporary İstanbul'09!.. Çağdaş Sanatın ressam ve heykeltıraşları bir arada..
Perşembe akşam üzeri iki elim kandaydı, hızla dolaştım, size bir şeyler yazabilmek için.. Esas hafta sonu bir öğleden sonramı ayıracağım.. Çünkü değer.. Çünkü o kadar güzel şeyler var..
Bu yıl yeni bir karar almışlar.. Artık her yıl bir komşu ülkeye geniş yer ayrılacak. İlk seçilen komşu, en uzun sınırımız Suriye.. Benim de hemşerim sayılırlar.. Kilis'le Suriye bir sigara içimi mesafesi..
Bir Suriyeli ressam var içlerinde.. Sara Shamma!.. Bir resimleri var.. Vay vay vay!..
Bir göğüsleri çıplak kadın büstü var Sara'nın büyülüyor insanı.. Ben olsam serginin afişi yapardım bu tabloyu..
Girişte Burhan Doğançay'ın 2 milyon 200 bin liralık rekor fiyatla satılan Mavi Senfoni'si karşılayacak sizi.. Murat Ülker "Bu resmi kendime almadım, herkes görmeli" demiş, getirmiş serginin tam girişine koymuş. Gerçekten büyüleyici Burhan usta.. Daha başka Doğançaylar da var tabii.. Daha neler neler var..
Bu sene heykeller de bol.. Enfes çalışmalar..
Bir de başka güzellik var..
Galeri Baraz'da.. Sanat TV'den Çiğdem İrtem'in harika fikrine sevgili Yahşi sahiplenmiş..
Baraz standının tam köşesinde bir tuval var, kocaman.. Önünde de boyalar.. Tuval 16'ya bölünmüş.. Her bölümü bir usta ressam gönlünce boyayacak, fuar boyunca, izleyicilerin önünde.. Ortaya çıkacak resim, özel düzenlenen bir gecede açık arttırma ile satılacak.. Elde edilen para Dilek Sabancı'nın önderlik ettiği Engellilere Tekerlekli Sandalye kampanyasına gidecek.. Çiğdem "Kim bilir kaç sandalye çıkar bu tuvalden" dedi.. Umutlu.. Ben de çok umutluyum..
Perşembe akşam üzeri, 16 kareden beşi doluydu.. Pazar akşamı bitmiş olur sanırım..
Bir çerçevede 16 büyük imzaya sahip olmak hoş..
Hızla dolaştım dedim ya.. O hız içinde aklımda kalanlar..
Bizim Ertuğrul'un, Ertuğrul Ateş'in dervişleri.. 3 dev tablo.. Üçü de satılmış, ilk gün, 55 bin dolardan.. Bakmayın Ertuğrul'a.. Bu yıl fiyatlar normalin de altında gibi geldi bana.. 500- 750 liraya alabileceğiniz harika şeyler var..
Balkan Naci İslimyeli'nin Afrika Kara Yazı dizisi müthiş çarpıcı..
Bedri Baykam'ın üç boyutlu çalışmaları resim değil, felsefe..
Selvin'de Zerrin Tekindor'un portreleri ve Malik Bulut'un heykelleri hem de nasıl "Dur ve bak bana" diyor insana..
Fuar güzelliklerle dolu.. Hayatınıza bir güzellik katın dostlarım.. Sevgililer el ele tutuşarak, büyükler, çocuklarınızı da yanınıza alarak hafta sonunda en az 2 saatinizi bu fuara ayırın..
Nasıl mutlu, nasıl doymuş ayrılacaksınız, şaşarsınız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA