Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarhoş sinekler!..

Yani iyi ki, bilim var.. Bu sayede sinek ve böceklerin de sarhoş olabileceklerini öğrendik. (Cumhuriyet Bilim Eki). Alkole maruz kalan bal arıları ters uçuyorlarmış. Sarhoş meyve sinekleri düz durmakta güçlük çekiyorlarmış. Yani sinek ve böcekler sarhoş olabiliyormuş.. Bilimsel testlerle kanıtlanmış, Amerika'da..
Şimdi şu soru ortaya çıkmış..
Alkollü insanların kanını emen sivrisinekler sarhoş olur mu?.
Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi bunu da araştırmış.10 şişe bira içen adamın kanında alkol binde 2 düzeyinde olurmuş. Sivrisineğin bu kanı emmesi, 25 kat sulandırılmış bira içmesi ile eş değerli olurmuş. Yani havagazı..
Üstelik sivrisinekler, alkole dönüşen meyve sularını da doğduklarından itibaren emdikleri için alkole dayanıklı olurlarmış.
Bir de sivrisinekte alkol kesesi diye bir yer varmış.. (Ah insanlarda da olsaydı.) Alkol alındı mı, sinir sistemine değil, doğru bu keseye yönlendirilir ve depolanırmış..
Yani..
Kafayı çektiğinizde bir sivrisinek sizi ısırırsa, "Zavallı sarhoş oldu. Başına neler gelir şimdi" diye üzülmenize gerek yok..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA