Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kırmızıda geçmek..

Los Angeles'ta yaşayan gazeteci dostum Safter Yılmaz, Güneş Tecelli'nin Ankara'ya bir türlü takılamayan kırmızıda geçenleri yakalayacak fotoğraf makineleri ile ilgili yazısı üzerine bir not göndermiş.. Okur musunuz?..

***

Los Angeles'ta kırmızı dur ışığında geçenleri yakalamak için 32 yere konan kameralardan ayda 400 bin dolar ceza geliri sağlandığı açıklandı.. Kırmızı ışıkta geçen arabaların plaka numaraları yanında sürücüyü de net bir şekilde kaydeden kameraların başlangıç 2007 yılında ayda 200 bin dolar ceza toplanıyordu.
Kırmızıda geçen sürücünün ev adresine yollanan ceza 446 dolar. Eğer suçunun siciline geçerek sigorta şirketine bildirilmesini istemiyorsa (ki o zaman sigorta primleri felaket artıyor), adına halk arasında "Aptal Kursu" denen bir günlük trafik okuluna gidiyor ve cezayı 500 dolar olarak ödüyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA