Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Borusan!..

Borusan harika işler yapmaya devam ediyor, müzik adına..
Lütfi Kırdar'da bir La Traviata Konseri izledik.. Operalarda çukura saklanır orkestralar. Sadece şefin kafasının ucunu görürsünüz.. Bu defa Borusan Filarmoni sahnede.. İki yanında Devlet Operası korosu.. Öndeki boşlukta da, solistler, sıraları geldikçe söylüyorlar.. Operanın tümü.. Ama konser şeklinde..
Hoş ve de İstanbul için zorunlu bir değişiklik. Çünkü Avrupa Kültür Merkezi İstanbul'da hem orkestrayı, hem de oyunu içine alacak bir tek sahne yok..
Traviata en sevdiğim operalardan biridir. Hele de o efsane, o unutulmaz "Libiam/ Neşeyi kadehlerden içelim" şarkısıyla..
Orkestra çok iyiydi, her zamanki gibi.. Gökçen Koray'ın korosu her zamanki gibi alkışlık..
Üç baş rolde, üç konuk sanatçı vardı. Soprano ve tenor beni fazla etkilemedi. Mesela geçen yıl Ankara'da dinlediğim Murat Karahan çok daha iyi bir Alfredo'ydu. Ama Baba'yı oynayan Koreli Gerard Kim'e bayıldım. Seyirci de bayıldı zaten. En çok alkışı o aldı.
Konseri Leyla Gencer anısına düzenleyen Yekta Kara, arkaya koyduğu perdeye, hem oyunun havasını, hem de Leyla Gencer'i yansıtarak, görsellik unsurunu çok akıllı kullandı.
Bir not..
Leyla Gencer anısına düzenlenen gecede Kültür Bakanlığı'nca hazırlanan, Zeynep Oral'ın editörlük yaptığı Leyla Gencer kitabını da kuliste bir standa koyup, meraklısına sunmak istemişler..
Kültür Bakanlığı ne yanıt vermiş bilir misiniz, Sevgili Ertuğrul Günay dostum.. Sayın Bakan?.. Ne yanıt vermiş bilir misiniz?.
"Efendim bakanlık yayınlarımız sadece Döner Sermayede satılır. Başka yerde olmaz.."
Bu kafayla bu ülkede Kültür yönetilir mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA