Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başbakan doğaçlama yapmamalı.. Ama..

Dün sabah Mehmet Barlas'ın köşe başlığını görünce "Yaşa be Antepli" diye bağırdım içimden.. Günlerden beri içim içimi yiyordu. Günlerden beri yazacaktım da, "İlk önce başkası davranacak mı bakalım" diye kendimi geri tutuyordum..
"Başbakan Erdoğan artık doğaçlama yapmamalıdır" diyordu Barlas ve Başbakan'ın BBC'ye verdiği o netameli demeci ele alıyordu.. Ama başka noktasına takılarak.. Esası kaçırarak..
Türkiye'de çoğu kaçak olarak çalışan 100 bin civarında Ermenistan vatandaşı vardı. Bunlar Türkiye'nin hoş görüsü ile Türkiye'den kazanıyor ve ülkelerine, ailelerine gönderiyorlardı.
Başbakan BBC'ye "Üzerimize fazla gelirlerse, hoş görümüz biter, bu 100 bin Ermeni'yi ülkelerine iade ederiz" demişti.
Barlas "İki gün önceki Roman açılımındaki konuşması henüz gündemdeyken nasıl olur da Ermeniler hakkında 'Tehcir'i hatırlatan sözler söyleyebilirdi" diyordu..
Neden söylemesin Mehmet?.
Dünyanın hiçbir ülkesi, yabancıların izinsiz çalışmasından hoşlanmaz. Sıkı kayıtlar koyar, izler. Tuttuğunu da iade eder..
Meksikalılara niye "Wet backs/ Islak sırtlılar" der Amerikalılar.. Sınır olan nehri kaçak geçip çalışmaya geldikleri için. Kaç film çekti Hollywood, Islak Sırtlılar üzerine?..
Bir Türk, Almanya'da izinsiz çalışabilir mi?.
Gümrük Birliği'ne aldıkları Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne niye istemiyor Merkel Hanım?. Türkler Avrupa'da izinsiz çalışma hakkına sahip olmasın diye?..
Ben hoş görmüşüm, 100 bin Ermeni, bilmem kaç bin Filipinli, Moldovalı, Bulgar, Romen çalışıyor ülkemde.. İzinsiz, kaçak..
Hoş görümü kötüye kullanırlarsa, giderler..
Bunu niye söylemesin Başbakan?.
Ha tartışırız.. Barlas der ki "Söylemese daha iyi olurdu.."
Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BBC'ye verdiği demeçte asıl feci bir yan var, tek kişinin üzerinde durmadığı.. Asıl o yüzden "Başbakan artık doğaçlama yapmamalı" demek gerek.. Ve bunun tartışması da yok.
"Bu ülkede 170 bin Ermeni yaşıyor.. 100 bini Ermenistan, 70 bini Türkiye vatandaşı" ne demek?.
Bir başbakan, kendi ülkesinin vatandaşları ile bir başkasınınkileri, sadece kan bağı üzerinden nasıl ayni kaba koyabilir?.. Bu ırkçılık olmaz mı?.. Bu ayrımcılık olmaz mı?.. Bu, bu ülkede yaşayan insanları, ırk ve din bakımından ayırıp bir kısmını "Öteki"leştirmek olmaz mı?.
Diyelim Berlin'de bir Kültür Sanat toplantısına gittik, Rafi Portakal ve ben.. Ve açış konuşmasını yapan Şansölye Merkel Hanım, "Aramızda bir Ermeni ve bir Çerkez var" dese Rafi ve ben ne hale geliriz?.
Bu hitap tarzını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nasıl karşılar?.
Bu memlekette 70 bin Ermeni yok.. 70 bin Ermeni asıllı Türk var.. Anayasa öyle yazıyor.. "Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.."
Atatürk'ün Anayasası da öyle yazıyordu, Menderes'in Teşkilatı Esasiye Kanunu da, 1960'ın ve 1982'nin Anayasaları da..
Türkiye, zaten "Türklerin ülkesi" demek.. İtalya "İtalyanların", İspanya "İspanyolların", Rusya "Rusların" olduğu gibi.. Ermenistan'ın "Ermenilerin ülkesi" anlamına geldiği gibi..
Efendim "Ben Türk değilim, Ermeniyim" diyenler çıkabilir.. Diyorlarsa, yanlış bizde demektir.. Amerika dedirtmiş.. "Ben Afrikalı Amerikanım" diyor adam.. "Latin Amerikanım" diyor.. "Kızılderili Amerikanım" diyor.. "Asyalı Amerikanım" diyor.. Kökü neyse onu söylüyor ama arkasına ekliyor.. "Amerikanım ben.."
Çünkü Amerikan olmak gurur onun için..
Biz dedirtememişiz.. O zaman kızma hakkımız yok.. Demeleri için elimizden geleni yapacağız ve sabırla bekleyeceğiz. Ama bu arada "Türküm" diyenleri de üzmeyeceğiz..
Başbakan Rafi Portakal kardeşime sorsun bakalım, sülalesi bin yıldır İstanbul'da yaşayan, en az benim kadar Türk olan, bu ülkenin, bu kentin sahibi olan Rafi'ye "Bu ülkede 170 bin Ermeni yaşıyor. 100 bini Ermenistan vatandaşı dediğimde ne hissettin" diye sorsun bakalım?.
Rafi'yi bu ülkede yaşayan 70 milyonla değil, Ermenistan'da yaşayan 3.5 milyonla ayni kaba koymasına ne dediğini sorsun bakalım?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA