Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ne güzel bir albümdür..

Son zamanlarda bu kadar güzel bir albüm dinlememiştim.. Yani nasıl kadife bir ses, nasıl güzel şarkılar.. Arabada giderken yol bitsin istemiyorum.. Kaç defa dinledim iki haftadır saymadım..
Yavuz Bingöl.. Kül..
Yani Nat King Cole yeniden dünyaya, bu defa Türkiye'de gelmiş, Türkçe söylüyor olsa, bu kadar olur?..
15 şarkı var, 15'i de birbirinden güzel.. Birini ayırıp "İşte bu" demek kolay değil.. Başından sonuna, atlamadan ayni lezzetle sürüp gidiyor CD..
Ben gene de altını çizdim bir ikisinin..
Bir defa iki Nâzım var..
Biri Usta'nın İstanbul hasretini hem de nasıl buram buram anlattığı Tuna.. Öteki, aşkı, benzersiz dillendirdiği Tahir ile Zühre.. Hasan Yükselir'in bestesi ikisi de.. Mükemmel.. Yorum, mükemmelden de öte..
Bir Haris Alexsiu şarkısı var, Yavuz yazmış sözlerini.. Uzak..
Bir Yannis Parios şarkısı var. Sözleri gene Yavuz'dan.. Albümün de adı.. Kül.. İkisi de vay ki vay!..
Bir eski şarkı.. Ben Varım, demişti Fikret Şenes, kim bilir kimin şarkısına.. Bir de Yavuz'dan dinleyin bakalım..
..Ve bir Çiğdem Erken şarkısı.. Evet, bizim Çiğdem.. Onu da Yaşamdan Dakikalar'da tanıtmıştık. Çakmak Gibi'nin sözü de, müziği de Çiğdem'den.. Enfes..
CD boyu ara ara Buğra Sağıl'ın keman soloları da enfes..
Bu CD, herkeste olmalı.. Kafa dinlemek için.. Keyiflenmek için.. Okurken.. Yolda giderken..
Hele de hediye etmek için..

***

Bir kez daha.. Bu CD'lerin içini hazırlayanlara.. Lütfen dostlar, lütfen.. Bu albüm içi minik broşürler ressam mastürbasyon yapsın diye konmuyor oraya.. Bakılsın diye de değil.. Okunsun, bilgi alınsın diye onca masraf.. Ama gel de Kül'ün içini oku bakalım.. Bu kaçıncı.. Yapmayın, etmeyin.. Plakçılar, yapımcılar.. Sizi dolandırıyor bu adamlar.. Okunmaz şeylere bir de para veriyorsunuz.. Yemeyin.. Yutmayın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA