Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öfke yok.. Panik yok. Bölünme yok!..

Dün sabah olay yerinde konuşan İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü ve Başsavcısı ayni şeyin altını çizdiler..
"Terörün hedefi bizi bölmektir. Bu oyuna gelmeyelim.."
Kırsaldaki saldırıların hemen ardından İstanbul'da gerçekleştirilen eylemin çözümü doğru yapıldı.
Terörün hedefi, adını duyurmak, çökmediğini, zayıflamadığını göstermek değil. Çok daha derin. İstanbul Kürt kökenli vatandaşların yoğun ve kalabalık yaşadığı bir kent. Terörün yaratmak istediği öfke ve panik havasına kapılır ve bu vatandaşlara tavır alır, söylem ve eylemlerimizle onları "Öteki"leştirir ve itersek, teröristlerin ekmeklerine yağ süreriz. İstanbul'da patlak verecek kardeş kavgaları bu ülkeye çok ama çok pahalıya mal olur.. Bu tuzağa düşülmemesi gerekir..
Peki nasıl başaracağız bunu?.
En başta ülke liderleri, iktidardakiler, muhalefettekiler ve de medya, çok ama çok sakin, soğukkanlı ve kucaklayıcı olmak zorundalar. Öfke içinde söylenen, "Asalım, keselim" lafları paniği körüklemek ve tahrik yaratmak dışında bir şeye yaramaz.
Bu konuda önderlik iktidarda olanlara, yani sorumluluk mevkiinde bulunanlara düşüyor.
Dün de yazdık. En önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a.. Örnek, soğukkanlı, öfkesine kapılmayan, paniklemeyen, herkesi kucaklayan lider görüntüsünü önce o sergilemeli.

***
İstanbul'da bomba patladı diye kimse terör örgütüne büyük güçler atfetmesin. Uzaktan kumandalı bombalı eylem dünyanın en kolay işidir. Bir lise öğrencisi bile tek başına yapabilir. Mücadelenin yolu istihbarattır. Son zamanlarda bu ülkede istihbaratın yönü değişti. Türkiye'nin en önde gelen bilim adamları, gazetecileri, politikacıları, hatta yargıçları, savcıları izlenmeye, dinlenmeye başladı. İstihbarat gücü ayni.. Sen bu gücün ağırlığını terörden alır başka yöne kaydırırsan, istihbarat zafiyeti ortaya çıkar.
Terör savaşında bir büyük silah "Güven" dir. Oysa ülkemizde bugün fena halde güven zafiyeti de yaşanıyor.
Terörle savaşan Üçüncü Ordu'nun komutanı bugün resmen terör sanığı. En kritik doğu bölgesinde terörü izleyecek savcı terör sanığı.. Ankara Emniyet Müdürü, ağır bir suçlama şüphelisi.. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tabloya bakın. En kritik makamlardaki insanlar bir yandan şüpheli. Öte yandan iş başında.. Birinden biri yanlış.. Bu yanlış kime yarıyor?. Teröriste..
Bir terör örgütü için bundan daha keyifli ortam olur mu?. Herkesin herkesten şüphe ettiği, başbakanın ise hiç kimseye güvenmediğini hemen her gün ilan ettiği bu bulanık ortamdan daha iyisi bulunur mu, eylem yapmak ve ortadan kaybolmak için?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA