Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Moda Haftası devam etmeli..

İstanbul Moda Haftası'nın sekizincisi de bitti.. Bu haftalar devam etmeli. Hatta devletin daha çok desteği ile devam etmeli..
Dünyanın en büyük moda merkezlerine bakın. Paris, New York, Milano, Londra.. Hepsinde çok ünlü ve en ünlüleri giydiren Türk Modacılar var.. Demek insan açısından eksiğimiz yok. O zaman İstanbul niye bir Dünya Moda Merkezi olmuyor?.
Eğer bu Moda haftalarını, daha büyük bütçeler, daha büyük isimlerle yapmaya başlarsak, dünyanın en ünlü moda yazarları ve yorumcularını davet edip ağırlarsak olur.. Paris, Londra, New York, Milano nasıl oldu sanıyorsunuz?.
Ben bu sene sadece en son defileye gidebildim.
Çok sevdiğim, ürünlerini zevkle ve keyifle giydiğim Koton, ilk defa mayo defilesi yapıyordu. Dünyaca ünlü Victoria's Secret Top Modeli Alessandra Ambrosio (AA) da katılıyordu.
Mayo defilesi olduğu için herhalde, ne genel, ne yerel yönetimden tek kişi göremedim etrafta. Gelseler şaşardım zaten.
Ama defileyi de sevmedim. Mayo, bir plaj esprisi içinde sunulursa iyi oluyor. Maçka Taş Kışlanın ortasında geniş, ferah bir avlu bu avlunun ortasında bir havuz vardı mesela. Mekan burası seçilir, Uğurkan Erez gibi bir usta da koreografi yapardı, tadına doyulmazdı.
Oysa tıklım tıklım bir kalabalığı küçük bir çadıra üst üste tıktılar. Sonra Paris abiye defilesi havasında dümdüz bir pistte arka arkaya asker adımları ile yürüyen bir yığın asık suratlı, ruhsuz yabancı manken izledik.. Bizimkiler bikini giymiyor mu, ondan mı?. Ve de hepsi Avatar filminden çıkmış gibi.. Bir saç yapmışlar, bir karış kazığın üzerinde peruk.. Papuçlar on santim tabanlı.. Kızlar olmuş, 2 metre bilmem kaç santim. Yani doğallıktan uzaklaşmak için her şey yapılmış.. Kadınlar, plaja nasıl gidilmez, o hale getirilmiş özenle..
Dahası.. Eğer defileye 2 dakika geç kalmış ve sıcaktan bunalıp 2 dakika erken çıkmışsanız, o ünlü top model AA'yı görme şansınız da yok. 100 bin euro alan haspam topu topu iki kez yürüdü pistte. Her biri 30 saniye.. Bu kadar saniyede, bu kadar parayı dünyanın en ünlü futbolcusu kazanmıyor..
Uzmanlar Koton'un mayo işinde de başarılı olduğunu söylediler. Gelecek yıl plajlarda da Koton göreceğiz demektir bu..
Keşke bu defile için de ayni şeyleri söyleyebilseydim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA