Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bu yumurta atma eylemi aldı başını gidiyor kardeşim. Ben, büyüklerimizin "Eylemlerin arkasında örgütler var ve biz bunları biliyoruz" sözlerine bütün kalbimle inanıyorum. Evet var, mutlaka örgütler var ve içimden bi ses "Bu Mossad'dan başkası olamaz" diyor.
Niye diyor?
Çünkü biliyorsun Dış İşleri Bakanlığımızın son zamanlardaki son derece başarılı çalışmalarının sonucu Rusya, bize karşı ısrarla sürdürdüğü "tavuk ve yumurta ithalatı" yasağını kaldırdı. Kaldırınca, Rus marketlerini tavuk ve yumurtalarımız doldurmaya başladı. Bu kimi rahatsız etti? İsrail'i.. İsrail Rusya' ya yumurta satamaz oldu Abuzittincim.
Şimdi buradan geçiyorum bizim öğrenci olaylarına.. Hep merak etmişimdir. Acaba bu yumurta fırlatma eylemlerinde, kaç tane yumurta boşu boşuna harcanıyor. Yahu içinde A dan Z'ye bi sürü vitamin var.. Sen bu kadar değerli bi besin maddesini fırlat at...Günahtır bilader.. Evet, acaba her eylemde ne kadar yumurta boşu boşuna harcanıyor diye merak ediyordum. Bu son Mülkiye olayında ortaya çıktı. 100 yumurta atılmış Abuzittincim. Bu rakamı en yetkili ağızlar açıkladı. Ayrıca, kırılmış yumurtayı da saymak ayrı bi teknik ister. Atomun parçalarını birleştirmek gibi bi iş. "100 yumurta" diyebilmek polisimizin kriminoloji laboratuvarlarının teknik olarak ne kadar geliştiğinin bi ifadesidir ki, bundan da övünç duyduğumu ifade etmeliyim.
Peki diyeceksin ki bununla Mossad'ın ne ilgisi var? Abuzittincim yumurtalarımızı böyle gelişi güzel oraya buraya fırlatırsak bi süre sonra memlekette yumurta kıtlığı başlar, Rusya'ya ihracat düşer, İsrailliler kaçırdıkları pazara yeniden kavuşur.
İkinci mesele, eğer bu iş böyle gidecekse, bi torba kanunun içine (Hatta şimdi Meclis de görüşülen de olabilir) madde koyacaksın ve yumurta satışını kısıtlayacaksın. Aile başı 2 veya 3, her neyse, bi sınırlama koyacan ki, kendisini öğrenci diye gösteren "asalaklar" istedikleri kadar yumurta alıp onun bunun kafasına fırlatmasınlar.
Aklımın almadığı bi başka şey de Hayvan Hakları Savunucuları hâlâ niye susuyor? Bi yumurta için horozların harcadığı çabayı düşünsene Abuzittincim. Ben yumurta için bi kümeste yaşanan faciayı gözlerimle gördüm. Bizim köyde bi komşum, birbirleriyle kavga ediyor diye horozların biri hariç hepsini kesti. 20 tavuğa tek horoz.. Horoz enfarktüsten gitti. Yazık değil mi hayvana, hani hayvan hakları? Bu yumurta kolay elde edilmiyor yani..
Bu arada Kılıçdaroğlu'nun sözlerine de katılıyorum. "..Yumurta şık olmadı" demiş. Boyayın, üzerine benek menek yapın. Verniklemek de mi aklınıza gelmedi ?
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA