Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Muğla Valisi'ne teşekkürler..

YILIN son günü Muğla'dan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt imzalı bir yazı geldi. Hani Posta'nın manşet haberini yazmıştım, "Çocukların suçu ne" diye.. Başkasının kimliğini kullanıp askerden kaçan delikanlı, Moldovalı bir kızla yaşıyor yıllarca. Üç çocukları oluyor, ama adamın kimliği sahte olduğu için evlenemiyorlar. Sonunda adam yakalanıyor. Tutuklanıyor. Çocuklar bakım evine teslim ediliyor. Anne de ülkesine geri yollanıyor.. İşte o..
Muğla'dan gelen açıklama hoş. Çok hoş..
Sahtekarlık suçundan yakalanan baba tutuklu. Moldovalı anne hakkında soruşturma sürüyor. Bu süre için çocuklar geçici olarak bakımevine yerleştirilmiş. Yaşları 12 ve 8 olan ama bugüne dek okula gitmeyen iki büyük çocuğun okul kayıtları yaptırılmış. Moldovalı anne yurt dışı edilmemiş. (Posta'nın haberi yanlış.) Kendisine iki aylık geçici ikamet belgesi verilmiş ve uzatılması için çalışma başlatılmış. Sosyal Hizmetler, çocukların bakımına yardımcı olmak üzere anneye bir yıl süre ile maaş bağlamış. Çocukların işlem bitince annelerine teslim edilmesine karar verilmiş. Yani çocuklar hem annelerine, hem okula kavuşacak..
Yani işte bu..
Devlet bu.. İnsanlık bu..
Muğla Valisine ve yardımcı olan herkese binlerce teşekkür!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA