Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir "Ucube" hikâyesi..

Şimdi çok açık soruyorum.. Benim bir heykele "Ucube" deme hakkım var mı?.
Var..
Ben "Ucube" derim.. Başkaları çıkar, yere göğe koyamaz. Sanat budur.. Zevk meselesi..
İşte Galata Rıhtımındaki o cesetler sergisi..
Benim için ucubedir. Bayılıp, tekrar tekrar gidenler var..
Benim deme hakkım var da, başbakanın yok mu?. Onun da var.. Benim gazeteci olarak, o heykelin oradaki yerinin yanlış olduğunu söyleme hakkım yok mu?.
Bal gibi var.. Orasının tarihi kalıntılarla dolu bir SİT alanı olduğunu, bu devasa yapının o tarihi anıt ve kalıntıları gölgelediğini bal gibi ileri sürebilirim. Ki sürüyorum da..
O heykelin, daha doğrusu anıtın yeri yanlış..
Dahası.. O anıtın bir de siyasal yanı var.. Ermenistan sınırında olması bir sosyal ve siyasal anlam taşıyor.. Yani, bu ülkenin tamamını temsil ediyor yapılan.. Tüm Türkiye adına yapılan bir anıta karar verme, bir yerel belediyeye bırakılabilir mi?.
Yarın bir başka belediye "Ermenileri iyi ki kestik" anıtı dikerse ne olacak, 155 metre?.
Türkiye, Ermenistan'a yönelik bir barış jesti yapacaksa, dünyaya karşı, bir uluslararası yarışma açılmaz mı?. Yeri dikkatle seçilmez ve buraya, yarışmayı kazanan anıt dikilmez mi?.
Haaa.. Başbakan'ın hatası yok mu?.
Var..
"Emir verdim, belediye gerekeni yapacak.."
İşte bu yanlış.. Başbakanın kendi partisinden olan belediyelere emir vermesi, "CHP'li belediyeler alsınlar, nereye isterlerse oraya koysunlar" sözü hem fazla.. Hem de başından beri söylediklerini çürütüyor.
Bu ülke arazileri, AKP'li, CHP'li diye bölünmüyor. Burası Türkiye.. Her karışı ayni..
Bu ülkede demokrasi var. Yerel yönetimler Ankara'dan yönetilmez. Yönetilirse, yerel olmaz..

***

Mehmet Barlas'a tamamen katılıyorum. Ertuğrul Günay harika bir müdahale yaptı. Bir uzlaşma yolu gösterdi. Kavganın büyümesini istemedi. Başarılı olamaması, yaptığının yanlış olduğu anlamına gelmez.
Ertuğrul Günay hamlesine, Bülent Arınç ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayni yönde tepki göstermesi, bu ülkede muhalefetin nerde olduğunun bir kere daha düşünülmesine yol açar, o kadar..
CHP ve onun lideri, yanlış ata oynayarak "Bu ülkede asıl sorun muhalefetin olmayışı" deyişimi bir kez daha haklı çıkardılar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA