Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aşk yapmak ve aşka düşmek üzerine..

Delikanlı, kendi ifadesiyle tam bir pislik.. Genç, yakışıklı, kurnaz, ağzı laf yapıyor.. Yatakta da iyi.. Kadınla ilişkisinin bir tek amacı var. Yatmak.. Ya keyfi için yatıyor, ya da işi için.. Büyük bir şirketin ilaç tanıtıcısı ya mesela.. Doktorların sekreterlerini baştan çıkarıyor ve kullanıyor. Her gün koynunda başkası..
Genç kadın, parkinson olmuş genç yaşında.. Hastalığın giderek ilerleyeceğini düşünüyor. Hasta bir genç kıza hiçbir erkeğin bağlanamayacağından, erkeklerin onu kullanıp atacaklarından emin. Bu yüzden tersine karar veriyor.. O kullanıyor.. Azgın bir şekilde kullanıyor erkekleri.. Her gün bir yenisi..
Yani kahramanlarımızın ikisi için de, karşı cins bir "Aşk yapma" aracı.. Hepsi o..
Aşk Sarhoşu gibi aptalca çevrilmiş bir Türkçe adı var filmin. Bazen aslından da güzel isim bulurken, bu defa Love and Other Drugs/Aşk ve Diğer İlaçlar gibi fevkalade anlamlı bir adı rezil etmişler..
Filmin orijinal adı, çift anlamlı.. Bir defa "Aşk ve Diğer İlaçlar" diyerek, aşkı, ilaçlar, devalar sınıfına sokuyor ve bunun ne kadar doğru olduğunu ikinci yarıda görüyoruz. İkincisi.. Delikanlı Viagra'nın tanıtıcısı..
Yani aşk yapma ilacının.. Yani filmin adındaki Aşk, hem aşk yapma anlamına geliyor, hem aşka düşme..
İlk yarı, bu bitmez tükenmez bir hırsla aşk yapan iki genci, müthiş bir komedi temposu içinde izliyorsunuz.. İkinci yarıda film, drama dönüşüyor.. Çünkü aşk yapma bitiyor, aşka düşme başlıyor. İkisi de birbirlerine tutuluyorlar.. Fena halde tutuluyorlar. Delikanlı kıza "Seni seviyorum" derken, kalp krizi geçirir hallere düşüyor.
"Merak etme, sadece bunu ilk defa hissetmek ve söylemek beni bu hale getirdi" diyor. Kız şaşkın.. "Ne yani.. Annene ve babana da mı söylemedin, hayatında?.. Kedine bile mi" diye soruyor..
İkisi de birbirlerini seviyorlar ama, sorunu çözmeye yetmiyor.. Çünkü sihirli cümle "Seni seviyorum" değil.. Bir yazımda uzun uzun anlatmıştım.. Büyü "Sana ihtiyacım var" lafında..
Anne Hathaway ve Jake Gyllenhaal müthiş bir oyunculuk yarışına çıkmışlar. İkisi de harika, ama Anne inanılmaz.. Yani kadına diyalog yazmaya gerek yok. Gözleri yetiyor her şeyi anlatmaya.. İkili, Brokeback Mountain'de, Jake eşcinsel kovboyu oynarken, bir rodeo festivalinde bir araya gelmiş kıza bir dans sahnesinde oynamışlardı. Anne o zamanlar sinemanın yıldız adaylarındandı. Şimdi Oscar adayı devlerinden biri.
Evinde dünyanın dört bir yanından tonla ödül bulunan yıldızın, çırılçıplak ve hem de ne biçim sevişme sahnelerini izlesinler, Hande Ataizi'ne dil uzatanlar.. Belki biraz utanırlar.. Ben filmi Sevgili Ayşe ile birlikte izlemek isterdim.. Aşk yapmakla, aşka düşmek ayni filmde, ayni kişilerle böyle mir anlatılır?.
Ayşe, kendi kuşağı adına çok şirin yazılar yazıyor. Onunla tartışmak bir zevk.. "Teslim oldum" diyor, ama olmasın.. Bu tartışma dünya durdukça sürecek çünkü.. Sürmeli de.. Tartışmaların sorunu çözmesi şart değil. Durumu ortaya koyması yeterli..

***

Bir minik son not.. Filmin açılış sahnesinde Jake'in babası ve annesi rollerinde 30 saniye falan bir zamanların iki devi George Segal ve Jill Clayburgh'u izlemek hoş bir anı oluyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA