Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dinozorlar ve karlar!..

Harika, harika bir cumartesiydi.. Önce Kilisli'de toplandık, Beylikdüzü'nde, bizim gurupla.. Mehmet Şahiner gene memleketimin o enfes mutfağının en güzel ve özel lezzetlerini hazırlamıştı, Antepli Mehmet Barlas'a inat.. Parmaklarımızı yedikten ve tıka basa patladıktan sonra "Bu yemeği uzun bir yürüyüş paklar" dedim ekibe ve sürprizimi açıkladım..
"Haydi bakalım, dinozorlara gidiyoruz.."
Dinozorlar müthiş bir sergi. Londra'daki o dünyaca ünlü Doğal Tarih Müzesi (National History Museum) çıkışlı.. Bu müzedeki 65 milyon yaşındaki fosillerden hareket edildi. Ordaki iskeletler temel alınarak, dinozorların muhtemel resimleri çizildi. Sonra Japonların geliştirdiği bir teknikle bu resimler 3 boyutlu, adeta canlı yaratıklar haline getirildi. Avcılar Torium Alışveriş Merkezi'nin birinci katında şimdi bir minik orman ve bu ormanda birebir ölçüde dinozorlar var. Hareket eden, nefes alan, haykıran dinozorlar.. Küçükken, tarih kitabında bir kartvizit boyunda siyah beyaz resmini gördüğüm hayvanlar şimdi karşımdalar.. Et yiyen canavar T- Rexler.. Ot yiyen o üç boynuzlu Triceratopslar.. Daha neler neler..
En güzeli.. Etraf çocuklarla dolu.. Cıvıl cıvıl ve bu korkunç hayvanlar hiç birini korkutmuyor.. Etraflarında koşuyor, dolanıyor, dokunuyorlar..
Sergiyi Türkiye'ye, İstanbul Çocuk Tiyatrosu getirmiş. Bu kurum çocuklar için harika işler yapıyor ne zamandır.
Aileler, öğretmenler.. Bu fırsatı kaçırmayın.. Çocuklarınızı bu sergiye mutlak, ama mutlak götürün.. 65 milyon yıllık tarih ayağınıza gelmiş, canlı canlı.. Onları göstermek en güzel ders, en güzel eğitim..
Merkezin müdürü Mehmet Dabakoğlu "Gelmişken sizi gezdireyim" dedi.. İstinye Park'tan büyük bir alışveriş merkezi.. Hemen her marka var. Sadece yeni açılan Mudo City'yi gezebildim. Taviloğlu dükkan değil müze açmış gene.. Neler, neler var içinde..
Torium, asıl çocuklar için bir cennet.. Bir luna park var içinde mesela.. Atlı karınca, korku tüneli gibi gelensel eğlencelerden günümüz bilgisayar oyunlarına, neler neler.. Kocaman bir yer..
Ama en güzeli, asıl sürpriz, Kar Parkı.. Önce montunuzu giyiyor, sonra Uludağ'a giriyorsunuz.. Gerçek karlar üzerinde yürüyor, gerçek karlar üzerinde kayak, kızak kayıyorsunuz.. Karların içine mağaralar oyulmuş, çocuklar oynasın diye..
Girişte her türlü malzeme var. Biletle beraber size, kayak kıyafetleri ve araçları veriyorlar.. İçerde lisanslı hocalar öğretmeye hazır. Dört yaşından itibaren çocuklara da ders var.. 4 saatlik dersle öğretme garantisi veriyorlar. İkisi 35, biri 60 metre üç pistte kayılıyor.
Torium'a bir hafta sonu ailecek gidin mutlak.. Bütün bir günü geçirmek için gidin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA