Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yıllar önce Durul Gence.. Yıllar sonra da..

CD'nin üzerinde "Durul Gence'nin yakınlarına özeldir. Para ile satılmaz" diyor..
Niye Durul?. Niye?.. Herkesin, ama herkesin keyifle dinleyeceği, mutlak diskoteğinde bulundurmak isteyeceği bu güzellik, niye birkaç yakına saklanır?..
Sebep telifler mi?.. Maliyetler mi?..
Bu CD'yi piyasaya sürecek çok kurum olduğunu tahmin ediyorum.. Mesela Kalan Müzik..
"Hıncal Kardeşime sevgilerimle" diye imzalamış Durul.. Buradaki "Kardeş" bir nezaket sözcüğü değil..
Babalarımız Mehmet Gence ve Fuat Uluç kardeş gibilerdi.. Biz çocuklar da kardeş gibi olduk..
Harika bir adamdır Durul.. Bana atmaya bayıldığı kazıklara rağmen..
Efendim o zamanlar daha disko icad olup, mertlik bozulmamış.. Çaylarda, balolarda, kulüplerde hep canlı müzik var. Durul da en popüler orkestranın şefi..
O zaman, "Beş dakkada Beşiktaş" günleri de yok.. Kızı tanıman, elini tutman altı ay sürer.. En büyük başarın da, dansa götürüp, slow çalarken sokulmak ve yanağını yanağına dokundurmak.. Haftalar, hatta aylar sonunda nihayet Durul'un çaldığı yerde buluşuruz.. Hemen kulağına fısıldarım.. "Beni pistte gördün mü, slowları biraz uzat.."
Hain, tam tersini yapmaya, beni çıldırtmaya bayılır.. Beni kıza sarılmış gördü mü, çaldığı slowu bile bitirmeden ritm değiştirir.. Twist.. Shake.. Kızın elini bile tutmadığın, bir metre mesafede yaptığın danslar..
CD'de 20 parça var.. "1972'den önceki Durul Gence Kayıtlarından seçmeler" diye sunulmuş..
Durul, müziğe Deniz Harp Okulu Orkestrası'nda başlamıştı. 60'lı yıllar.. Askeriye dışında, askeri öğrenci olarak çalamadıkları için, orkestra ve vokal gurup elemanları takma isimlerle Somer Soyata Orkestrası diye piyasaya çıkmışlardı. Solistleri Erkut Taçkın. Davulcu da Durul..
Ankara'da da o sıralar, Süveterliler Vokal Gurubu vardı. Ankara Kolejliler Orkestrasıydı onlar da.. Müthiştiler.
Sonra Somer Soyata ve Süveterliler birleşti, Sextet 3 S oldular.. Gençlerin bir numarası..
Durul'un şöhreti tavana vurdu. Askeri okuldan ayrıldı. Müziği meslek olarak seçti ve kendi guruplarını kurmaya başladı. Durul Gence 5..
Durul Gence 10.. Asia Minor Mission.. İstanbul Express..
Durul Gence 5 ve 10'lar o zaman Türkiye'yi kasıp kavurdu.. Bütün listelerde bir numaraya yerleşti. Konser biletleri karaborsaya düşüyor, kulüpler, gazinolar Durul'la çalışmak için yarışıyorlardı..
"Yıllar Önce Durul Gence" o yılların kayıtlarını ölümsüzleştirmiş işte..
Dinlemeye doyamadığınız, artık klasikleşmiş, pop, rock, caz şarkıları.. Yanında Durul'un unutulmaz düzenlemeleri..
Sunny mi istersiniz, Massachusetts mi?.. A Taste of Honey mi?.
Durul'un o müthiş düzenlemesi Şamil!.. Devasa iki mehter davulunun arkasına geçer, coşar, coşturur, finalde sopaları havaya fırlatırdı hiç unutmam..
Atilla Özdemiroğlu var, çalanlarda.. Onno Tunç, Cezmi Başeğmez, Cahit Oben, Mehmet Şahinbaş, Mehmet Horoz var.. Emin Fındıkoğlu Hoca imzalı düzenlemeler var..
Yani sadece müzik değil, bir de müthiş duygusal nostalji.. Beni çok mutlu ettin Durul.. Bin teşekkür..
Ama bu CD, piyasaya çıkmalı.. Mutlak çıkmalı.. "Yıllar önce" adını verdiğin bu müzik, "Yıllar sonra" da yaşayacak çünkü.. Bizden sonra da..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA