Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kendine bak!..

Başbakan, 1915'i bahane edip bir kez daha bize saldıran Sarkozy için "Kendine baksın" demişti ya..
Kilis'te yayınlanan Tazar diye bir dergi yolladılar bana.. Kültür, sanat ve yaşam dergisi.. Pırıl pırıl.. Bir Kilisli olarak gurur duydum bu düzeyde bir dergi çıkardığımız için..
Dergide fevkalade ilgimi çeken bir yazı vardı. "Milli Mücadele'de Kilis.." Kilis 7 Aralık Üniversitesi Devrim Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Halil İbrahim İnce kaleme almış..
29 Ekim 1919'da girmişler Fransızlar Kilis'e ve girer girmez de işgal komutanlığı bir bildiri yayınlamış.. Buyrun..
"1. Üzerlerinde tabanca bulunan herkes, ne için taşıdığı araştırmaya bile lüzum görülmeksizin, sorgusuz sualsiz kurşuna dizilecektir.
2. Kargaşalık çıkması halinde ölecek veyahut yaralanacak her Fransız askerine karşılık yerli iki kişi kurşuna dizilecek ve bunlar da kur'a ile belirlenecektir.
3. Bir evden silah atılırsa, o ev derhal yıkılacaktır.
4. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde Osmanlı hükümeti memurlarının idare ve hâkimiyet hakları ellerinden alınacak ve sokaklar makineli tüfek, bomba ve gazlı mermilerle ateş altına alınacaktır."
Yıl 1915 değil, 19.. Çöken, ekonomisi iflas etmiş, doğusu Rusların işgaline uğrayan Osmanlı değil, işgalci ama uygar, zengin Batılı, Fransız..
Sarkozy gerçekten aynaya bakmalı..
Sadece genel değil.. Bir de özeli var, bana kalırsa..
Bizim tarihçiler de bir arasalar diyorum. Adı üstünde zaten.
Bu Sarkozy Macar asıllı.. Uzun yıllar Osmanlı'la savaşan, işgal altında kalan Macaristan'ın ünlü ailelerinden biri Sarkozy'ler..
Hazrette bir kuyruk acısı var sanki, gibi geliyor bana..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA