Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ali Koç ne yapıyor?..

Vehbi Bey çok iyi dostumdu. Bazı ilkelerini iyi bilirdim. Koç gurubunda, ister aileden, ister dışardan olsun birinin, sporda ön plana çıkacak görev almasına izin vermezdi. Koç yöneticileri, federasyonlardan, ya da kulüplerden gelen teklifleri ya geri çevirir ya da gölgede kalacak makamlara talip olurlardı..
Neden izin vermezdi, Vehbi Bey?..
Sporu sevmediğinden değil. Tırnaklarıyla kazıyarak sıfırdan yarattığı kurumunu çok sevdiği için..
O zaman bir devlet sektörü vardı, bir de Koç sektörü, Türkiye'de.. Bu ismin dedikodulara karışmasını, karıştırılmasını istemezdi.
Oğlu Rahmi Koç, iyi bir Beşiktaşlı olduğu halde, kulüp yönetiminden hep uzak durdu. Beşiktaşlı Koç'un oğullarını, fanatik Fenerli makam şöförü, okula getirip götürürken Fenerbahçeli yaptı.
Bugün holdingin başına geçen üçüncü kuşak Koç, Mustafa, fevkalade sportmen, fairplayci bir taraftar oldu. Öyleki, Fenerli olduğu halde, Galatasaray lisansı ve forması ile spor dahi yaptı.
Alp Yalman'ın kurduğu binicilik şubesinin yarışmacısı oldu. O şubeyi Alp'ten sonra gelenler yok ettiler, o da ayrı.
Ancak Ali Koç, dedesine, babasına ve ağabeyine yakışmayan bir "Fanatik" olarak ortaya çıktı. Fenerbahçeli olmayı "Galatasaray düşmanı" olmakla özdeşleştirenler arasına karıştı. Ayni tipler, Galatasaray'da da var tabii..
Göreve geldiği günlerdeki ateşini, yükselen eleştiriler üzerine, babası ve ağabeyi söndürdüler sanırım. Ne var ki son günlerde Ali Koç'un Galatasaray takıntısı yeniden alevlendi.
Federasyon Başkanı bu ülkenin en önde gelen Fenerlilerinden biriyken, sırf Galatasaraylı oldukları için iki üyeye fena halde saldırdı. Başkan, ekibini anında savununca, o da saldırıya uğradı.
Tavrı açıkça şuydu:
"Sen bir Fenerli olarak Galatasaraylıları nasıl savunursun?."
Şimdi bu tavrın Koç Holding için ne anlam taşıdığını, Vehbi Bey'den bayrağı devralanlar iyi değerlendirmeli.
Günümüzde Koç artık tek değil. Müthiş rekabet piyasasının içinde. Nüfusunun dörtte birinin Galatasaraylı olduğunu en sağlıklı istatistiklerin söylediği bir ülkede Ali Koç'un çok ama çok ölçülü ve soğukkanlı olması, olamıyorsa, holding veya Fenerbahçe arasında bir tercih yapması gerektiğini birileri ona söylemeli..
Ayrıca, Federasyon da, Ali Koç'un bu fanatik açıklamalarını "Futbolda Şiddeti Önleme Yasası" içinde değerlendirmeli.. Hatta Cumhuriyet Savcıları da..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA