Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Romantizm, idealizm ve gerçekler!..

At illa Dorsay kardeşim "Emek yoksa, ben de yokum" diyor, köşesinde.. Arda Uskan kardeşim de, Takvim'deki köşesinde onu destekliyor..
..Ve de ikisi de yanılıyorlar.. Hem de nasıl yanılıyorlar..
Kabul etmedikleri, edemedikleri bir gerçek var..
Eski Emek bitti..
Kurtarmak için neler yapıldı, ama olmadı. Beyoğlu'ndaki öteki "Çağ"a yenilen sinemalar gibi, o da bittiği için, çok uğraştılar ama kurtaramadılar.. Film izlerken ayaklarınızın altında farelerin dolaştığı leşe kimseler gitmediği için, hepsi kapılarını kapamak zorunda kaldılar.
Hazırlanan ve şimdi yasal olarak da serbest kalan proje, Emek'i yok etmek değil, tam tersine "Yaşatma" planıdır.
Emek bir fare yuvası olarak çökmeye terk edileceğine, yeniden sahne ışıklarına, yeniden galalara, yeniden filmlere ve insanlara kavuşacaktır.
Zamanında zaten, ordan çalarak, burdan apartılarak saçma sapan yapılan, kulisi bile olmayan salonun iç tasarımı gerçekten harikaydı..
Proje Emek'i yok etmiyor. Tam tersine, cıvıl cıvıl işleyen, çok geniş, rahat ve çağdaş bir kulisi olan bir sinema sitesinin içine taşıyor ve onun baş salonu yapıyor..
İstanbul Festivali'nde bile açılamaz hale gelen o hurda yığını, fare yuvasının yerini, dünyanın en ileri tekniği ile donatılmış, en rahat koltuklarla bezenmiş, yepyeni, pırıl pırıl bir Emek alacak..
Bu projeye direnmek, tutuculuğun dik alasıdır..
Dünyada kimse İngilizler kadar muhafazakar olmasın. Wembley, futbolun Kabesiydi. Dünyanın dört bir yanından futbolcular için Wembley'e çıkmak tarihi olaydı. Wembley'de maç seyredip ülkesine dönen bile, kasım kasım kasılırdı.
Muhafazakar İngilizler o Wembley'i yıktılar, çağın gereklerini, karşılayamaz hale geldiği için. Şimdi Yeni Wembley dünyanın en modern statlarından biri.. Bunu savaşta bombalanan Londra'yı, fotoğraflara bakarak, aynen eskisi gibi inşa eden İngilizler yaptı.. Unutmayın..
Assuan Barajı yapılırken, dünyanın en eski, en büyük, en görkemli tapınaklarınan Abu Simbel'i taş taş taşıdılar, sular altında kalmasın diye.. Önce tapınağın üzerinde durduğu kayalıklar aynen yukarıya inşa edildi. Sonra üzerine Abu Simbel aynen nakledildi..
Şimdi Assuan da, Abu Simbel de, Mısır'a para basan hazineler..
Yani..
Sevgili Atilla, Sevgili Arda..
Emek yok olmuyor.. Hayata dönüyor..
Ölüme, çürümeye terk edilen fare yuvası Emek, bu proje ile, İstanbul'un en güzel, en işlek sineması olacak..
İçindeki tüm tarihi unsurları ve anılarınızı aynen taşıyarak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA