Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Dali sergisi daha..

Bu İstanbul'da ikinci Dali sergisi.. Tophane-i Amire salonlarında.. Galata.. Yolu kolay.. 26 şubata kadar da vaktiniz var görmek için.. Gidin ve görün.. Dali'yi görmek gerek.. Ben gittiğimde tıklım tıklım doluydu. Resimlerin önünde kuyruklar vardı.. Okullar gelmiş.. Hocaları toplamış getirmiş.. Ne güzel..
Sergi de güzel..
Üç bölüm..
Birinci bölüm İlahi Komedi.. Dante'nin Cehennem, Araf ve Cennet'ini resimlemiş Dali.. İkinci bölüm, Sürrealizm izleri.. Üçüncü bölüm de, Gala Yemeği..
Birinci bölümdeki 100 çalışma, ahşap baskı tekniği ile gerçekleştirilmiş. İkinci bölümdeki 9, son bölümdeki 12 çalışma ise, litograf (Taş) baskı.
Yani, izleyeceğiniz eserlerin hepsi küçük boyda ve baskı.. Dali'nin özgün fırçasından çıkmış boyalara bakmıyorsunuz.. Bu yüzden, Madrid, Kraliçe Sofia Müzesindeki Dali Sergisini gezenleri, bu sergi fazla etkilemez, onu hemen söyleyeyim ama sanat dünyasında bir çağ açarak unutulmaz bir isim bırakan dehanın, başında durarak hazırladığı bu eserlere bakmak, görmek de önemli..
Sergiyi gezin, ayrılırken de Kült Kültür Yönetimi tarafından hazırlanan, kitabını da mutlak alın.. Gördüklerinizin hepsinin ayrıntılarına, evde sayfaları çevirirken ulaşabilirsiniz.. Dali de ayrıntısız olmaz zaten!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA