Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bizim elektrik arızalandı, internet hattı da koptu. Zaten buralara gazete mazete gelmez..
Bi haftadır dünyada ne oluyor ne bitiyor haberim yok.
Aman Abuzittincim ne güzel oluyormuş yav.. Normalde insanın sinirlenmesi lazım, ama ben bi gevşedim bi gevşedim.. Ufak bi jeneratör var.. Kuyudan su çekmekti dolabı soğutmaktı..
O da işimi görüyor. TV de çalışmıyor.. Tamircide..
Ankara'dan dönüşte düğmesine basınca (Unutup bu salaklığı hep yaparım ) puff diye içinden dumanlar çıktı. Nemden.. Olsun, keyfim gayet iyi.. Gelen geçen köylü arkadaşlarımla laflaşıyorum. Aldığım haberler onlardan.
Başbakanımız Çin'e gitmiş.. Suriye'de adamları öldürmeye devam ediyorlarmış.
Çöken köprüdeki cesetlere ulaşılamamış..
Köyde dertler başka.. Buralara bahar geldi ya.. İki gün güneşliyse, üçüncü gün yağmur var.. Otlar, neredeyse diz boyu.. 20-25 derecelerdeyiz.
Güneşi görür görmez üstümdekileri çıkartıp vücuduma D-3 vitamini depolamaya başlıyorum. Bu çok önemli.. Bu konuda kafanı ütülemeye devam edeceğim..
Lafa "Köyde dertler başka.." diye girdim ama gene başka şeyler anlatıyorum; şu andaki derdim keneler.. Ortalık yemyeşil ya.. Keneler de ortaya çıktı. Benim Kangallar da kenelendi.
Neyse enselerine o sıvı ilaçtan döktük. Bugün yarın hepsi ölüp patır patır düşerler. İlaçta geç kaldık, ama yağmurlar da izin vermiyor. İlaçlandıktan sonra en az 2 gün kuru kalmaları, azmaya, denize uzak durmaları lazım. İki gün de olsa Kangalları bağlı tutmak dert.
Geçenlerde okudum. Sarımsak kenelere karşı en kuvvetli ilaçlardan biriymiş. Bunu ciddi bi yayın olan Natural News'de görüp arşivledim. Hani bizde kene ısırmasından adamlar bile ölüyor. Acaba diye düşünüyorum günde 2-3 diş sarımsak yeseler bi yararı olabilir mi? Çünkü sarımsağın o kötü kokan maddesi, kükürtün bileşikleri, bütün haşereleri keneler dahil, kaçırırmış. Diyeceksin ki "İnsanları da kaçırır!" O da doğru!
Hatta, mesela tatile gittin.. Akrep makrep korkun da var.. Etrafa bi kaç diş sarımsak koyacakmışsın.. Mesela yatağın kenarına..
Ama kesip koyacakmışsın ki sarımsağın içindeki maddeler oksijenle birleşip etkili hale gelsin.
Bazı insanlar biliyorsun sarımsak kürü yapıyorlar.
Bu yazıdan öğreniyorum ki çok da iyi yapıyorlar. Bağışıklık sistemini desteklemek, kuvvetli antioksidan olmak gibi bildiklerimizin dışında, prostat riskini önemli ölçüde azaltırmış. Daha da çarpıcısı, mide kanserinin tedavisinde etkili olabileceğine dair ciddi tıbbi çalışmalar varmış.. Sarımsağı yaz yaz, bitecek gibi değil.
Biraz önce akrep dedim ya.. Aklıma rahmetli Başkanımız Beyhan Cenkçi geldi. O, bilirsin Kaş'ı ilk keşfedip Türkiye'ye tanıtandır. Çukurbağ'da bi ev yaptıydı. Taşlık, nemli, sıcak mı sıcak.. Etraf akrep ve akrebin akrabalarıyla kaynıyor.
Başkanın evinde de var. Ben bi gün gittiğimde tavanda iki tanesini dolanır görünce, tüm ısrarına rağmen yatılı kalmamıştım. Ama Başkanı akrep hiç sokmadı, çünkü rahmetli bol sarımsak yerdi ve "..oğlum iki diş ye yat.. Yanına bile gelmez" derdi. Bizzat denemiş, biliyor..
Abuzittincim yalnız akrep veya kene değil, birçok hastalık sarımsağın yanına yaklaşamıyor..
Bol nane, maydanoz, rezene yersen, koku sorunu da pek kalmıyor doğrusu.
Başkan, bol sarımsağa rağmen genç denecek yaşta vefat etti. Neden dersen, daha önce kalp krizi geçirmişti ama hareketli yaşamından kopmak istemedi. Zaten öylesine canlı ve renkli birini dizginlemeye kimsenin gücü yetmezdi..
Eee.. Bu da nihayet iki, üç diş sarımsak.. Saatte 340 litre kan pompalayacak hali yok ya!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş. tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA