Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Medica .. Tıp ve Sanatın Estetiği..

"Tıp ve Sanatın Estetiği" diye bir logo olabilir mi?. Olur.. Hem de doğru olarak olur.. Ben sevgili dostum Muzaffer Yıldırım sayesinde tanıdım.. Omzumda kimsenin çözemediği ağrılar vardı.. "Medica'ya gitmelisin" dedi Muzo.. Gittim. Nişantaşı, Hüsrev Gerede Caddesinden inerken, tarihi bir Nişantaşı evi.. Röntgenler, mr'lar, falan filan..
Sonunda "Sende Donuk Omuz/ Frozen Shoulder var" dediler.. Üç evresi varmış. Ağrıların yükselmesi, azalması ve çözülmesi.. 12 ile 24 ay arası sürermiş.. Tedavisi özel egzersizler.. Her gün 2 saat falan.. O zaman, 12 ay.. Yapmadınız mı, 24 ay.. Ben hangisini seçtim tahmin edersiniz.. 2 yılda kendi kendine geçti.. O zaman çözülmemiş bir hastalıktı, şimdi çözdüler mi bilmem.
Ama Medica'ya gidiş o gidiş.. Bir daha kopamadım.. Çünkü Medica, Tıp'tan öte bir sanat evi benim için.. Bir defa bina ve bahçesi (Şimdi kafe olmuş.. Enfes şeyler de yiyebilirsiniz..) tarihi bir İstanbul evi.. Eski İstanbul güzelliğini görmek isterseniz, müze gibi gezin..
Medica, bu evin salonunda veya bahçesinde, mevsime göre, çok şirin, çok sıcak konserler de veriyor.. Opera'dan tenorlar ve sopranolarla.. Sevgili Serdar Yalçın koordinatör.. Parasız.. Halktan aldığının bir bölümünü halka vermenin en güzel örneklerinden biri.. Medicacılar, alkışlanacak bir örnek yaratmışlar, devasa holding olmadan da böyle şeylerin yapılabileceğini, devamlı yapılabileceğini göstererek..
Son defa, Dr. Zafer Mutlu'nun konseri vardı. Benim okurlarım bilir. Kendi kendisini tenor olarak yetiştirmiş bir tıp doktoru.. Merakla internetten indirip dinlerken, eşlik etmeye başlamış. Sonra sadece müziği indirip, karaoke gibi üzerine söylemiş. Bana bir CD yolladı. Bayıldım. Teşvik ettim. Ertuğrul da (Özkök) "Harika, devam" demiş. Zafer devam etti. Önce bir albüm yaptı. Sonra Aya İrini'de bir konser..
Medica bu defa, bir meslektaşa açtı salonu.. Harikaydı Zafer.. Harikaydı gece..
Yaz konserleri daha güzel olacak..
İzleyin derim.
http://www.medicatr.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA